– Klopp er utrolig med alle ungguttene som kommer til Melwood

Neco Williams er veldig begeistret for sin manager.

31. mar 2020 kl 10.39 Arild Skjæveland

Denne sesongen har Neco Williams fått et gjennombrudd i Liverpool. Han har spilt fire førstelagskamper for de helrøde, og har fått sju kamper på benken i Premier League.

Han ser nå ut som andrevalget på høyrebacken, bak Trent Alexander-Arnold. Før alt stoppet opp på grunn av Korona-viruset, var det snakk om at han skulle være aktuell for den walisiske EM-troppen. Det mesterskapet er nå flyttet til 2021 - og 18-åringen vil kanskje få en enda større mulighet til å være med neste sommer.

– Jeg tar det bare dag for det, og prøver å ta innover meg alt. Det er utrolig å kunne være med og trene med et av de beste lagene i verden. Det å kunne trene med dem hver dag og få erfaringen gjør meg bedre som spiller. Selvtilliten vokser hver gang jeg trener med dem, sier høyrebacken i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Det er fortsatt litt surrealistisk. Du kommer på trening og ser spillerne. Du må klype deg selv i armen og tenke «er jeg virkelig her?». Men så snart du kommer på gresset legger du fra deg de følelsene og fokuserer på å gjøre så godt du kan.

Veldig begeistret for manageren

At Jürgen Klopp er populær i spillergruppen er ingen hemmelighet. Williams er veldig begeistret for tyskeren.

– Han har vært utrolig. Han er utrolig med alle ungguttene som kommer hit. Uansett om vi trenger hjelp eller støtte, så er han alltid der, sier han.

– Han vil spøke med oss og behandle oss normalt, som de andre spillerne. Uansett hvem det er - om du er en unggutt eller en av de eldre seniorspillerne - du blir behandlet likt. Vi har alle den samme spøkefulle tonen, og det er gode tider på Melwood.

Bak Trent i køen

Foran seg på høyrebacken har Williams kanskje den mest lovende spilleren i sin posisjon i verden. Trent Alexander-Arnold har tatt enorme steg.

– Det viser folk at alt er mulig. Trent var på akademiet fra ung alder, og har gått gradene. Nå er han åpenbart en av de beste høyrebackene i verden, og spiller utrolig, sier han om Trent.

– For hele akademiet, uansett hvilken posisjon, så viser det at alt er mulig. Når jeg trener prøver jeg å fokusere på meg selv og mitt eget spill, men samtidig ser jeg på Trent for å studere hvordan han spiller og ta deler av hans spill inn i mitt spill. Det har jeg gjort siden jeg kom til Melwood, og det forbedrer meg utvilsomt som spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]