Nå stenger også Storbritannia ned

Innfører strenge tiltak for å hindre smitten av Korona-viruset.

23. mar 2020 kl 21.54 Arild Skjæveland

Mandag kveld har Boris Johnson talt til nasjonen, og innfører veldig strenge regler for å hindre smitten av Korona-viruset.

Fra og med i kveld kan ikke britene forlate hjemmene sine.

De eneste unntakene er for å handle nødvendige dagligvarer og medisin - men det må gjøres alene, og så sjelden som mulig. Alle butikker som selger andre varer, bibliotek og lekeplasser må stenge.

Innbyggerne er tillatt én tur utendørs for mosjon, og det skal gjøres alene eller sammen med familiemedlemmer. Det er ikke tillatt å samles i noen sosiale settinger. Bryllup og alle seremonier med unntak av begravelser blir nå forbudt.

Stengt i tre uker - foreløpig

De nye reglene gjelder fra og med i dag, og tre uker frem i tid. Kun de som reiser til og fra helt nødvendige arbeidsplasser, og ikke kan jobbe hjemmefra, har lov å bruke transport.

Det virker med andre ord svært lite sannsynlig at det vil bli en oppstart av Premier League og fotballen igjen i slutten av april, enn så lenge spillerne trolig må gjennom en form for pre-season igjen før det er realistisk å starte opp igjen - og fotballspillere som alle andre må nå holde seg innendørs og for seg selv frem til midten av april.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]