Nytt Premier League-lag i karantene

Torsdag kveld ble det kjent at Arsenal-troppen ble satt i hjemmekarantene, nå gjelder det samme for Chelsea.

13. mar 2020 kl 08.06 Kenneth Baraas

De blåkledde fra London bekreftet i natt på sine hjemmesider at treningsanlegget delvis blir stengt etter at en førstelagsspiller har testet positivt for COVIN-19. 

Klubben opplyser om at det er Callum Hudson-Odoi som fikk tilbake positive testresultater i går kveld, og at det medfører en hjemmekarantene for hele førstelagstroppen, trenerapparatet og flere av de ansatte. 

Spilleren viste symptomer til mild forkjølelse tidlig på mandag og har ikke vært på treningsanlegget siden. Men med det positive testresultatet, må Chelsea-troppen ta de nødvendige forhåndsreglene som er satt av myndighetene.

Chelsea skulle egentlig møte Aston Villa på lørdag, men den kampen blir etter all sannsynlighet utsatt. Brighton annonserte på sin offisielle Twitter-konto at kampen mot Arsenal ikke vil spilles denne helgen. 

Premier League må ta en beslutning

I tillegg til Arsenal- og Chelsea-troppen, er tre Leicester-spillere satt i karantene etter symptomer, samt Manchester Citys Benjamin Mendy etter at et familiemedlem ble sykt. 

Premier League bekreftet torsdag ettermiddag at ligarunden skulle arrangeres som vanlig, etter retningslinjene som regjeringen hadde opplyst tidligere på dagen. Etter nyheten om Mikel Arteta og Arsenal, gikk dog Premier League ut å informerte om at det vil avholdes et hastemøte i løpet av fredag. Der vil det diskuteres hvilke tiltak som må gjøres etter nyhetene som har kommet i de siste timene. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]