– Planen er ikke gjennomførbar

Ekspert mener det ikke er gjennomførbart å isolere Premier League-lagene på hvert sitt hotell og spille de gjenstående Premier League-kampene på ett eller to steder.

31. mar 2020 kl 23.25 Einar Kvande

Det foreligger planer om å isolere Premier League-spillerne fra omverden i en måned, og spille de resterende Premier League kampen i Midlands og/eller London. En ekspert på matchorganisering for Premier League-klubbene heller nå kaldt vann i blodet på de som har tenkt disse tankene.

Planen er et av innspillene foran fredagens samtaler mellom Premier League, EFL, fotballforbundet og spillernes fagforening PFA.

Planen er at stadionanlegg, hoteller og treningsfasiliteter skal desinfiseres, og at spillere og stab blir satt i en streng karantene.

Christian Machowski, som jobber for selskapet ESEM, som spesialiserer seg på reise- og kampopplegg for toppkklubbene i Europa, mener at planen er urealistisk og ikke gjennomførbar.

For få luksushoteller

– Det er så mange faktorer som kommer inn i bildet, sier Machowski til Mirror.

– Når klubbene bestiller sine hoteller er kanskje det viktigste punktet tiden det tar å komme til stadion. Ingen ønsker å sitte på en buss i over 45 minutter. Alle ønsker det som er best for sitt lag, men det er bare et lite antall topphoteller som passer for klubbene. For eksempel er det bare to eller tre hoteller i London hvor alle lagene pleier å bo når de spiller der, forklarer han.

Å finne et sted som kan huse alle 20 klubbene, med de nødvendige fasiliteter og den nødvendige standard, er ikke mulig, slår han fast.

– Når det gjelder treningsfasiliteter ønsker klubbene også å være så nær som mulig, så det vil også skape problemer. Og så må du også sette hotellstaben i karantene i tre eller fire uker. Dersom bare ett lag får en spiller eller en i staben som blir smittet, da kan opplegget uansett skrinlegges.

– Dette handler ikke om at lagene skal bo på luksushoteller. Det handler om en komplisert infrastruktur som må være på plass for at klubbene skal ha det de trenger. 

Machowski mener det høye antallet lag gjør det umulig å spille alle kampene på ett sted.

– Du kan kanskje få til en slik miniturnering i Champions League, fordi du har færre lag å ta hensyn til, sier han.

– Men her snakker vi om 20 lag, og det er så mye som står på spill. Dette vil ikke være en preseason-turnering. Dette handler om titler, nedrykk og kvalifisering til Champions League og Europa League. Ingen skal kunne klage på at de ikke klarte det på grunn av hotell- eller treningsfasilitetene, reiseopplegget eller maten. Så dette er egentlig umulig av mange ulike årsaker.

Klubbdirektør synes det er feil å diskutere fotball nå

Brighton har allerede ytret motstand mot at alle de gjenstående kampene skal spilles i en by, melder Mirror.

Sørkystklubben skal være lunken til ideen nettopp på grunn av bekymringer rundt hotellfasilitetene, antall baner som kreves og en intens terminliste.

Brighton-direktør Paul Barber mener det ikke er passende å diskutere hvordan fotballen skal kunne starte opp igjen allerede nå, mens koronasmitten sprer seg over hele Storbritannia.

– Vi kan være så kreative som vi bare vil, men faktum er at folk dør. Dette er en meget alvorlig situasjon. For oss virker det som alt handler om å fullføre sesongen for øyeblikket, men det er vanskelig å prate om dette, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]