– Spillere helt isolert i to måneder kan være en løsning for å få ferdigspilt sesongen

Det er en av flere idéer som er lagt frem for hvordan Premier League-sesongen skal fullføres.

25. mar 2020 kl 22.11 Arild Skjæveland

Premier League-klubbene er, heldigvis for alle som er glade i Liverpool, heldigvis enig om at denne sesongen må fullføres før det kan starte en ny sesong.

Hvordan dette skal gjøres, og når, er fortsatt veldig uklart - og det kan være langt frem i tid. Én idé til løsning som har blitt lagt frem, er å isolere spillerne fullstendig i to måneder, rapporterer Melissa Reddy i The Independent

En slik løsning vil ligne på opplegget i cricket, bare med sterkere tiltak for å unngå at det kan oppstå smitte. 

Helt avsperret

I scenarioet Reddy skriver om, vil hvert lag få et hotell som eksklusivt kun skal brukes for spillerne og helt nødvendig støtteapparat.

For å kunne komme til basen der laget er, må det være helt sikkert at du ikke er smittet, og det vil være helt avsperret - bare med en mulighet til å trene sammen. Dersom denne idéen settes til verks i starten av mai, når Premier League foreløpig har plan om å starte opp igjen, kan en ha tre uker med trening og internkamper, før de siste ni og ti Premier League-kampene skal spilles. Lagene spiller kampene sine, og returnerer til basen. 

Det vil være en stor utfordring å få spillerne, støtteapparat og alle andre til å være borte fra familiene sine i så lang tid. Uten en helt gruppe holdt isolert vil det ikke være mulig. Dersom bare én får koronaviruset, vil det kunne spre seg og gjøre at deler av stallen blir utilgjengelig.

Med denne idéen vil alle kampene bli spilt uten tilskuere, men en vil kunne vise kampene på TV, og dermed tilfredsstille TV-avtalen og sponsorer, som allerede har betalt for denne sesongen.

Premier League-klubbene skal ha et nytt møte for å diskutere situasjonen 3. april. Det skulle egentlig ha vært et møte der de skulle evaluere bruken av VAR denne sesongen, men nå blir temaet et helt annet...

Har du innspill til journalisten?
[email protected]