To Premier League-klubber trener fortsatt som ingenting skulle ha skjedd!

Korona-pandemien sprer seg i Europa og også i Storbritannia, og flertallet av Premier League-klubben har stengt sine treningsfelt.

19. mar 2020 kl 10.14 Einar Kvande

Mirror rapporterer i dag at flere Premier League-klubber planlegger å gjenoppta treningen neste uke, trass i usikkerheten rundt de gjenstående kampene denne sesongen.

Foreløpig er sesongen satt på vent frem til første helgen i april, men spredningen av viruset Covid-19 er ventet å føre til at sesonginnspurten utsettes ytterligere. Dette blir ett av temaene under et krisemøte mellom Premier League-klubbene i dag.

Det er imidlertid ikke kommet noen offentlige retningslinjer fra de britiske myndighetene, noe som ifølge Mirror har ført til at flere Premier League-klubber legger planer for å gjenoppta treningen.

Tabloidavisen melder at to av de 20 Premier League-klubbene faktisk har trent som normalt hele tiden, selv etter at statsminister Boris Johnson på mandag uttalte at man burde unngå at større folkemengder samles.

Burnley og Tottenham

Burnley og Tottenham er de to klubbene som har fortsatt treningen som om ingenting har skjedd. Wolves skal begynne å trene igjen i dag, mens Watford og Brighton planlegger å gjenoppta treningen i morgen, fredag.

Chelsea og Arsenal, som begge har hatt medlemmer av troppen eller staben som har testet positivt for korona-viruset, planlegger å begynne å trene igjen i neste uke, henholdsvis mandag og tirsdag. Dette selv om The Gunners måtte stenge sitt treningsanlegg etter at manager Mikel Arteta testet positivt for Covid-19, mens spileren Callum Hudson-Odoi avla positiv test hos Chelsea.

Bournmouth gjør som Chelsea, og planlegger å trene igjen fra kommende mandag.

Norwich og Newcastle planlegger å begynne å trene igjen henholdsvis onsdag 25. mars og torsdag 26. mars, mens Crystal Palace har stengt treningsfeltet seg frem til 25. mars.

Klubber som Liverpool, Aston Villa, Everton, Leicester, Manchester City, Manchester United, Southampton, Sheffield United og West Ham har stengt sine treningsanlegg på ubestemt tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]