Toppklubbene til felles kamp mot Man City

– Altfor lenge har Man City kommet unna brudd på reglene.

25. mar 2020 kl 11.42 Arve Vassbotten

Åtte av de ti toppklubbene i Premier League har gått sammen i et forsøk på å stoppe Manchester City fra å spille i Champions League mens de venter på at ankesaken kommer opp, skriver Daily Mail.

Bortsett fra City selv, er det bare Sheffield United som ikke er med på appellen.

Liverpool og de andre klubbene har sendt inn individuelle brev til et advokatfirma, som deretter har sendt det inn samlet til Court of Arbitration for Sport (CAS). 

Det slo ned som en bombe i midten av februar da Etihad-klubben ble straffet med to års utestengelse fra UEFA-konkurranser for å ha brutt Financial Fair Play-reglene. Klubben var raskt ute med å si at de ville anke, og at de ikke kjente seg igjen i anklagene. Og det er i CAS denne anken nå skal vurderes. 

– Nok er nok

Det toppklubbene i Premier League nå frykter, er at City skal be om at utestengelsen settes på hold til saken har vært oppe i voldgiftsretten for sport. Det er dette de nå protesterer mot, selv om dette ikke er noe som Manchester City har lagt fram som krav så langt. 

– Følelsen er at nok er nok. Altfor lenge har City kommet unna brudd på reglene på bekostning av i hvert fall en annen klubb som ikke har kommet inn i Champions League. Frykten er at de vil klare å utsette straffen. Om de skulle vinne i ankesaken kan de komme ut av det uten en skramme. Det ville vært skandaløst, sier en kilde med kunnskap til situasjonen.

På grunn av situasjonen med koronaviruset, kan saken til Manchester City bli utsatt. Dermed er det ikke sikkert den blir gjennomført før neste sesong starter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]