Klopps notater i kampprogrammet:– Vi holder pennen og vi skriver historien

Intensitet, lidenskap og tro er nøkkelord fra Jürgen Klopps notater i kampprogrammet.

11. mar 2020 kl 14.38 Jens Hapnes Rege

Onsdag kveld skal Jürgen Klopp og hans Liverpool møte Diego Simeones Atletico Madrid. Dette skriver i kampprogrammet før det som kan bli en ny legendarisk kveld på Anfield. 

– Historien om laget vårt i de siste sesongene, og i de siste ukene og månedene, er at vi håndterer utfordringer. Sett lista høyere og gjør alt du kan for å komme høyere enn den, innleder han i programmet.

– Mentaliteten vår er ikke at vi forventer eller vil ha gaver. Alt denne gruppen har i øyeblikket har de kjempet for. Vi er krigere i ordets sanne forstand. Muligheter er presset som driver oss - det er bare positivt i slike øyeblikk. 

Talent, begjær, energi og tro

– Jeg snakker om Atleticos kvalitet ettersom vi må respektere dem, men når vi gjør det kan vi ikke ignorere oss selv. Det er veldig viktig. 

– Vi har talent, begjær, energi og tro. Når vi har med oss intensiteten er det vi som holder pennen, og vi som skriver historien. Vi har spillere i verdensklasse, som jeg er stolt av å kalle verdensklasse-folk også. Jeg ville ikke byttet dem for noen.

– Ting skjer når man får de til å skje - i kveld må vi få ting til å skje. At vi har gjort noe før betyr ikke at man kan forvente at det skjer igjen. Få det til å skje igjen - prestasjon og atmosfære. 

– Enhver som kommer til Anfield i kveld som tenker på foregående anledninger og følelser her, det er greit. Det viktige er at det gjøres om til en tankegang at: «Det vil jeg føle igjen» Så husk alt som har gitt deg de følelsene - spiller og supporter. 

NY JUBEL? Klopps mannskap skal forsøke å overliste Simeones mannskap.

NY JUBEL? Klopps mannskap skal forsøke å overliste Simeones mannskap.

Intensitet

– Nøkkelordet i kveld er intensitet. Madrid vil ha det - det vet vi. Vi må ha høyere intensitet, på en positiv måte, i alt vi foretar oss. 

– Gjestenes supportere vil være lidenskapelige og høylytte. Kult! Vi kan være bedre hvis vi arbeider for det. Gjestenes spillere vil være fokuserte, forberedte og sultne. Kult! Vi kan være bedre hvis vi arbeider for det.

– Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig det er å ikke få en følelse av «hva hvis» eller «hva som kunne ha vært» utenfor stadion. På tribunen og på banen må vi være i hvert øyeblikk. Sånn skaper man spesielle øyeblikk. 

– På kvelder som dette er Anfield-publikumet ressursen ingen annen klubb kan tilegne seg, uansett hvor mye de ønsker det. Det kan ikke bli kopiert eller gjenskapt. Det er spesielt for oss. Det er vårt og vi må alltid nyte den positive innflytelsen. 

– Som alltid er budskapet til spillerne og publikum veldig lik. Vær dere selv, stol på dere selv, nyt gleden i øyeblikket og gjør deres beste. Det er alt man kan spørre om.

NY LEGENDARISK KVELD? Forrige gang Liverpool møtte spansk motstand på Anfield fikk vi dette legendariske øyeblikket.

NY LEGENDARISK KVELD? Forrige gang Liverpool møtte spansk motstand på Anfield fikk vi dette legendariske øyeblikket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]