Adam Lallana må grave dypt i lommeboka om tidligere lagkamerat klarer å løpe 5000 meter under 17 minutter

Pengene fra det spesielle veddemålet går til NHS og de som kjemper i frontlinjen mot koronaviruset i Storbritannia.

20. apr 2020 kl 21.05 Einar Kvande

Tidligere Liverpool-spiller Kevin Stewart utfordret lagkamerater i Hull City i et spesielt veddemål, der taperen/taperne må punge ut til NHS, det britiske helsevesenet.

Stewart skrev på sin Instagramkonto at han aktet å løpe 5000 meter på under 17 minutter. Til sammenligning lyder Kenenisa Bekeles verdensrekord på distansen, satt i mai 2004, på 12,37,35. Norske Ingrid Kristiansen ble første dame til å løpe under 15 minutter på distansen, da hun løp inn til 14,58,89 sommeren 1984.

Midtbanespilleren utfordret sine lagkamerater i Hull, Ryan Tafazolli, Robbie McKenzie og Angus MacDonald, til å grave dypt i lommeboka dersom han klarer bragden. De tre har nemlig vært skråsikre på at Stewart ikke klarer dette, melder HullLive.

– Dere sa jeg ikke klarer å løpe 5000 meter under 17 minutter. Dersom jeg klarer å løpe under 17 minutter må dere donere 100 pund per sekund jeg løper under 17 minutter til NHS, skrev Stewart på sin Instagram.

– Dersom jeg ikke klarer det, vil jeg donere 100 pund for hvert sekund jeg løper over 17 minutter, la han til.

PÅ LØPEBANEN: Kevin Stewart har tilsynelatende god kontroll på Adam Lallana under en løpeøkt i forbindelse med preseason-turen til Hong Kong i juli 2017.

PÅ LØPEBANEN: Kevin Stewart har tilsynelatende god kontroll på Adam Lallana under en løpeøkt i forbindelse med preseason-turen til Hong Kong i juli 2017.

Lallana inn fra sidelinjen

Veddemålet ble lagt merke til av Liverpool-spiller Adam Lallana, som var god kompis med Stewart mens Hull-spilleren var i Anfield-klubben.

– Jeg vil ha håndfaste bevis på at du klarer å løpe under 17 minutter, kompis, skrev Lallana.

– Jeg vil sørge for at jeg har et vitne. Ønsker du å være med på veddemålet? Du må betale 200 pund per sekund, svarte Stewart.

– Det er en avtale. 200 pund per sekund under 17 minutter til NHS, svarte Lallana.

– Jeg elsker det. Bare rett og rimelig at jeg tar med meg et vitne da, avsluttet Stewart.

Så gjenstår det å se hvem som vinner prestisjeveddemålet. NHS vil uansett stå igjen som den store vinneren!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]