Arbeidet med Liverpools nye treningsanlegg i Kirkby starter opp igjen

Men åpningen blir utsatt etter to måneders forsinkelse i byggearbeidet grunnet koronapandemien.

11. mai 2020 kl 18.40 Einar Kvande

Liverpool har fått grønt lys til at byggearbeidet med klubbens nye treningsanlegg til 50 millioner pund kan gjenopptas. Men det er tvilsomt om det nye anlegget kan tas i bruk i 2020/21-sesongen, skriver Dominic King i Daily Mail.

Klubbens plan var å flytte førstelagets base til Kirkby, der akademiet har base, nå i sommer. Nærmere bestemt juli måned. Men disse planene ble satt på vent da koronapandemien slo inn over de britiske øyer i mars. 

Ønsker ikke å flytte midt i sesongen

Byggearbeidet var bare noen uker unna å være fullført, men forsinkelsen på to måneder førte til at Liverpool-ledelsen innstilte seg på å bli på Melwood frem til sommeren 2021.

Jürgen Klopp ønsker ikke at laget skal bytte treningsbase midt i neste sesong, og derfor har Anfield-klubben blitt enig med Torus Housing Trust, som de solgte Melwood til for 10 millioner pund i august i fjor, om å bli værende på Melwood i tolv måneder til.

Daily Mail melder at McLaughlin & Harvey, som er entreprenøren som bygger det nye treningsanlegget i Kirkby, gradvis øker antall arbeidere på anlegget etter å ha rådført seg med regjeringen. 

Nå vil arbeidet fortsette etter planen, mens McLaughlin & Harvey parallelt med dette undersøker om deres underleverandører er istand til å levere byggematerialene som planlagt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]