Ble kalt «Mr Sick Boy» da han møtte Jürgen Klopp for første gang

Andy Robertson fikk en tøff start på Liverpool-karrieren.

8. mai 2020 kl 12.18 Arild Skjæveland

Venstrebacken har vært gjest i Peter Crouch sin podcast «That Peter Crouch Podcast». Der snakker han om den første tiden i Liverpool - og sin aller første dag. En kan trygt si at det var tøft.

– Jeg husker den første dagen min. Det var bare seks-sju spillere der, fordi det var pre-season, og noen var ikke tilbake etter landslagsspill. 

– Det var Danny Ings og slike som var igjen for å jobbe etter langtidsskader, så vi måtte ta den laktat-testen som tyskerne elsker. Det handler om å løpe med alt du har. Jeg husker at jeg løp ved siden av Danny Ings, og kastet bare opp overalt, forteller Robertson.

– Jeg var fysisk dårlig.

TØFF DAG: Andy Robertson fikk en tøff dag da han var på Melwood for første gang.

TØFF DAG: Andy Robertson fikk en tøff dag da han var på Melwood for første gang.

«Mr Sick Boy»

Robertsons første møte med Jürgen Klopp ble brutalt.

– Jeg hadde ikke ikke spist de to siste dagene, og skylder på det. «Ingsy» pratet mens vi løp, og jeg visste at noe ikke stemte. Jeg prøvde å holde det inne, men måtte bare slippe det ut. Det var forferdelig. Det var min første dag.

– Heldigvis var ikke manageren der, så jeg trodde jeg hadde sluppet unna med det. Så da han kom tilbake tre dager etter introduserte han seg, og kalte meg «Mr Sick Boy». 

Hver sommer legger klubben ut små videosnutter av testen, så de fleste har kanskje allerede fått med seg hvordan den fungerer.

– De setter opp kjegler over hele banen, og du må klare å nå den kjeglen før fløyten går. Det går raskere og raskere. Det er litt likt på bip-testen, men mye hurtigere og vanskeligere, sier Robertson.

Det er én spiller i troppen som er begeistret for testen. Det er James Milner.

– Alle guttene hater testen. Den eneste som elsker det er «Milly».

– Han bare løper. Han er den best trente personen du kan møte. I pre-season er vi helt sluttkjørt, mens han bare jogger ved siden og skal løpe lenger. Han er 34 år år gammel og fortsatt den best trente i vår tropp med god margin, forteller 26-åringen.

I podcasten forteller han om tiden utenfor laget, hvordan Jürgen Klopp er ellers, samtalene med Sadio Mané på banen, og hvordan det er i garderoben. Den er vel verdt å sette av 40 minutter for. Hør den her. Den er tilgjengelig der du finner dine podcaster.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]