– Liverpool har kun fokusert på ligaen

Rodri kan ikke annet enn å applaudere for Liverpool, men spanjolen mener også at fokuset har vært ensidig.

8. mai 2020 kl 22.39 Kenneth Baraas

Manchester City tok tittelen med ett fattig poeng forrige sesong, men denne sesongen har Liverpool virkelig vist hvilket lag som fortjener å heve Premier League-trofeet. 

Sesongen er foreløpig satt på vent, og de røde venter på å fullføre jobben etter å ha opparbeidet seg en luke på 25 poeng ned til sin nærmeste gullrival.

Applauderer Liverpool

Rodri roser ligalederen for deres prestasjoner, men klarer ikke å la være å sende et «stikk» om både fokus og skader. Dog nevner ikke midtbanespilleren Liverpools skader på nøkkelspillere eller Anfield-klubbens seire i Supercupen og VM for klubblag. 

– Noen ganger er fotball sånn, sier Rodri til Sky Sports, før han fortsetter: 

– Liverpool har vært fantastiske denne sesongen i Premier League. De har brukt hele deres mentalitet til å fokusere fullt og helt på kun Premier League, og alt man kan gjøre er å applaudere. 

– Men vi har hatt mange problemer i år. Vi har hatt mange skader, viktige spillere har vært ute, men det har ikke vært en dårlig sesong for oss - vi er på andreplass. 

– OK, vi er ikke der vi vil være, men noen ganger er det slik og vi må bare fortsette videre. Jeg mener at vi bør være stolte av sesongen vår. 

Rodri ble hentet av Pep Guardiola før denne sesongen, og spanjolen stortrives med utfordringen som en engelske ligaen gir - til tross for at håpet etter all sannsynlighet er ute i Premier League. 

– For meg er dette en drøm, det å spille i Premier League for en så stor klubb som Manchester City. Vi har vunnet titler og kan vinne enda flere. Vi har allerede to titler (Community Shield og Ligacupen), og vi har fremdeles muligheten til å to til, inkludert Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]