– Det ble nesten for mye for meg

Xabi Alonso er glad for å være en del av historien til Liverpool.

25. mai 2020 kl 15.34 Kenneth Baraas

Den spanske midtbaneeleganten var sterkt delaktig i de rødes mirakel i 2005, som utspant seg for nøyaktig 15 år siden i dag. 

– Alt skjedde så raskt for min del, sier Alonso til Liverpoolfc.com

Spanjolen hadde ankommet Anfield-klubben før 2004/05-sesongen etter å ha blitt kjøpt fra Real Sociedad. 

– Det var det første året mitt i Liverpool, og så spille i Champions League og komme til finalen. Være på den scenen og vinne det mest historiske trofeet. Det var som at det som skjedde inne i hodet mitt var uvirkelig, at det som skjedde var nesten ikke til å tro. 

GOD OG HELDIG: Xabi Alonso satte returen fra sin egen straffe.

GOD OG HELDIG: Xabi Alonso satte returen fra sin egen straffe.

Del av historien

Samtlige spillere som var ute på Atatürk Stadium den maikvelden har en ekstra plass i hjertet til Liverpools supportere, og det er noe Alonso setter høyt. 

– Både det å være så sterkt delaktig i finalen og vite det at du vil være en del av klubbens historie, det var nesten så det ble for mye som skjedde på en gang for meg. 

– Det huskes fremdeles så utrolig godt av alle - den kvelden, den finalen, det mirakelet. Uansett hvor jeg har vært, i Spania eller andre steder i verden, så husker de det. Det har blitt en ikonisk finale innenfor fotball, og ikke minst Champions League. Noen andre finaler, som den to år senere, huskes ikke like godt.

Alonso hinter til Champions League-finalen som de røde tapte 2-1 mot nøyaktig samme motstander. 

– Men denne huskes av alle over hele verden, sier den nåværende hovedtreneren for Real Sociedad B. 

Fikk beskjed før kamp

Xabi Alonso fikk noe overraskende ansvaret med å ta straffen på stillingen 3-2 til AC Milan, og i en samtale med Jamie Carragher i forrige uke avslørte spanjolen hvorfor han tok straffesparket.

– Ditt første straffespark i din profesjonelle karriere. Når visste du at du hadde straffeansvaret? Spør Carragher. 

– Benitez sa det i garderoben før kamp, husker du ikke det? Svarer Alonso. 

– Jeg husker det i alle fall godt siden det var det første gang (han fikk ansvaret). Normalt sett var det Stevie (Gerrard), men han bommet mot Tottenham i slutten av sesongen. Det var enten Harry (Kewell) eller meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]