Grujic om å spille uten fans– Det føles rart

Etter tre seriekamper forteller lånesoldat Marko Grujic om hvordan det er å spille for tomme tribuner.

29. mai 2020 kl 21.18 Øystein Tronstad

Hertha Berlin har fått en god start på sesongen «post-korona» og har slått Hoffenheim 3-0, 4-0 i derbyet mot Union Berlin og 2-2 mot Timo Werners RB Leipzig.

– Det føles rart å spille uten fans. Det blir noe annet, det føles litt som en treningskamp eller som pre-season. Men det er fortsatt mye bedre enn da vi bare satt hjemme og gjorde øvelser, sier Grujic til Liverpoolfc.com.

Den utlånte serberen har spilt 90 minutter i samtlige kamper og startet på midtbanen sammen med Per Ciljan Skjelbred i Bruno Labbadias 4-2-3-1-formasjon.

– Den første kampen var den rareste, men så blir du vant til det. Du kan høre alt på banen, trenerne og andre spillere. Det er uvant. Du får ingen energi tilbake fra supporterne etter et triks, en bra pasning eller noe. Men sånn er det, vi må tilpasse oss og det vil ta tid før ting blir normale igjen.

Mot topplaget RB Leipzig på onsdag noterte 24-åringen seg også for en flott volleyscoring. Det var den tredje kampen på 11 dager for Grujic & Co.

– Vi har jobbet hardt for å være i så god form som mulig under pandemien, også har vi hatt noen ekstra uker til å forberede kroppen og prikke formen. Så langt har jeg spilt hvert minutt og jeg er glad for at den nye treneren gir meg tillit. Det motiverer meg til å jobbe hardere de neste ukene, og jeg skal prøve å være enda bedre i de seks siste kampene. Så får vi se hva som skjer for neste sesong.


Bundesliga er toppserien som har kommet lengst med å fullføre sesongen 2019/2020.

Neste ut for Hertha og Grujic er Augsburg hjemme på Olympiastadion lørdag 15:30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]