Fortsatt bare individuell trening

Regjeringens retningslinjer tillater fortsatt ikke trening i små grupper.

13. mai 2020 kl 16.52 Einar Kvande

Koronapandemien setter fortsatt sitt sterke preg på det britiske samfunnet, selv om britene også er i ferd med å løse opp litt på restriksjonene.

Dagens oppdaterte retningslinjer når det gjelder organisert idrett slår fast at eliteidretten fortsatt er på det som britene kaller Step One, noe som betyr at det kun kan drives individuell trening innenfor et avgrenset område. 

Venter på Step Two

ESPN-redaktør Dale Johnson slår fast at trening i mindre grupper, som kan operere tett på hverandre, ikke vil komme før i Step Two.

BBC meldte i går at Premier League-klubbene håper å kunne starte med fellestreninger etter helgen. Det vil i så fall skje først etter at Step Two er innført, og i henhold til strenge regler og restriksjoner.

Johnson skriver på Twitter at Step Two, altså trening i små grupper, ikke vil bli tillatt før regjeringen er blitt enig om å åpne for dette, etter råd fra medisinske eksperter som da vil måtte gå god for at dette er trygt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]