Mandag blir det avgjort om treningene kommer i gang igjen

Tirsdag vil vi sannsynligvis se spillerne tilbake på Melwood.

17. mai 2020 kl 22.34 Arild Skjæveland

Flere Liverpool-spillere, deriblant Jordan Henderson, har denne helgen postet treningsbilder og gjort det klart at de gleder seg til å komme i gang igjen.

Allerede fra tirsdag av kan de trene sammen i grupper på fem på Melwood igjen - dersom protokollen og retningslinjene får minst 14 av 20 stemmer og går gjennom på mandagens Premier League-møte. Det rapporterer BBC.

Det kan kun skje dersom spillerne vil holde smittevernsreglene om avstand, ikke bruke garderobene, og komme ferdig påkledd til treningsfeltet. 

Ifølge The Telegraph er det forventet at Premier League-klubbene vil stemme forslaget gjennom.

Grønt lys fra 1. juni

Premier League har fått klarsignal fra regjeringen om at de kan starte opp igjen med profesjonell idrett bak lukkede dører fra 1. juni, men den opprinnelige planen var ikke å starte opp igjen før 12. juni. Den blir trolig flyttet til tidligst 19. juni.

Siden torsdag har de fleste Premier League-klubbene blitt testet for viruset. Det har ikke kommet frem når Liverpool har gjort det, men det vil ta 24 timer fra testen er tatt til klubblegene får resultatet, så det må ha blitt gjort før mandag dersom klubbene vil trene igjen allerede fra tirsdag.

Spillerne vil bli bedt om å skrive under på at de forstår protokollen og hva som kreves for å komme tilbake igjen, selv om det har vært protester mot dette. Enkelte spillere mener at det er en ansvarsfraskrivelse fra klubbene, dersom noe går galt.

På mandagens møte vil Premier League-klubbene få en rapport på hvordan restarten gikk i Bunesliga, og vil få ny informasjon etter møtene med politiet om bruk av nøytrale stadioner. 

Vi kommer til å følge utviklingen her på liverpool.no.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]