«Hæ? Vi har spilt 76 prosent av sesongen, og dere vil annullere alt sammen?»

Jürgen Klopp er tydelig på at ligagullet hører hjemme på Anfield uansett utfall.

18. mai 2020 kl 21.00 Kenneth Baraas

Det har lenge pågått diskusjoner om hvordan sesongen skal fullføres, hvem som skal rykke ned, hvem som skal til Europa og om Liverpool skal tildeles gullet selv om sesongen avsluttes tidligere enn planlagt.

På mandagens Premier League-møte ble det klart at steg 1 i «Project Restart» skulle settes i gang, og det lover godt for gulltørste Liverpool-supportere. 

Det har vært luftet ideer om å annullere hele sesongen, noe de rødes tyske manager synes er helt bak mål. 

– Det var snakk om at folk ønsket å annullere sesongen. Så man tenker: «Hæ? Vi har spilt 76 prosent av sesongen, og dere vil bare annullere alt sammen?», sier Klopp, ifølge Goal

– Det er noe jeg ville sett på som urettferdig, å bare si at hele sesongen ikke skjedde. 

– Vi er på førsteplass på hjemmetabellen, vi er på førsteplass på bortetabellen. Dette er en sesong der vi burde bli mestere.

Ligagull ikke det viktigste

Ligalederens manager setter også fotballen i perspektiv under den pågående koronasituasjonen. 

– Det viktigste er å håndtere krisen. Men det betyr likevel ikke at visse ting mister sin betydning bare fordi det er mindre viktig, sier Klopp videre.

– Jeg mener det er verre ting i livet enn å ikke bli mestere. Mange rundt oss har store problemer. Folk dør, noe som dessverre skjer hele tiden, men denne gangen skjer det på grunn av et virus som vi ikke kunne forberede oss på. 

– Vi kan ikke forberede oss på alt, og vi må også reagere ofte. Det er den største delen av livet mitt, å reagere på ting jeg ikke forventer. 

– Folk sier: «Hvordan kan du tenke på fotball når det dør mennesker?» Ingen gjør det, men som alle andre bransjer så må vi forberede oss på tiden etter dette - for den kommer. 

– Det betyr at vi vil begynne å trene på et tidspunkt, og det vil bli iverksatt unike tiltak for å sikre at alle er trygge. 

– Treningsanleggene til de engelske profesjonelle klubbene vil være noe av det sikreste, det er ingen steder å bli smittet i det hele tatt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]