Henderson med nytt initiativ for å hjelpe i kampen mot koronapandemien

Liverpool-kapteinen er med å planlegge et stort lotteri for å skaffe midler til frontlinjen.

4. mai 2020 kl 08.43 Kenneth Baraas

Tidlig i april ble det klart at et flertall Premier League-spillere ville opprette et veldedighetsfond for å bidra til det britiske helsevesenets kamp mot koronapandemien. 

Fondet lyder navnet «#PlayersTogether», og er opprettet i samarbeid med «NHS Charities Together». Henderson har rollen som administrator for fondet, sammen med Harry Maguire, Mark Noble og Troy Deeney.

Det var Liverpool-spillerens idé å starte opp hjelpefondet, og de andre Premier League-kapteinene var ikke vonde å be.

– Jordan Henderson er kanskje kapteinen for de regjerende Champions League-vinnerne, men han er også en fra Sunderland som representerer arbeiderklassen. Han fortjener all ære for å ha samlet oss sammen. Det viser tydelig hvilken leder han er, lød ordene fra Burnley-kaptein Ben Mee.

Draktlotteri

Som vi nevnte så vidt i vår liveblogg i går kveld, skal nå skal 29-åringen skal ha hatt en ledende rolle i et forslag om å arrangere et nytt tiltak for å hjelpe frontlinjen, ifølge Daily Mail

Ideen er at samtlige førstelagsspillere i hver enkelt klubb signerer hver sin drakt, før draktene vil brukes i et stort lotteri. 

Lotteriet vil foregå via eBay, og det er Henderson som har holdt samtalene med auksjonsnettstedet på vegne av #PlayersTogether. 

Et lodd til lotteriet vil koste fem pund, og det vil være et maks grense på fem lodd per supporter. Alt det juridiske skal være på plass, og det er nå kun opp til hver enkelt klubb om de ønsker å delta i prosjektet. Skulle alt gå etter planen vil ideen settes ut i live i slutten av måneden. 

Alle midlene som samles inn vil gå direkte til NHS Charities Together. Premier League-klubbene vil også bli spurt om å markedsføre lotteriet i sine kanaler på sosiale medier. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]