Husker du Bruno Cheyrou? Nå er han i ferd med å få seg ny jobb

Floppet som spiller i Liverpool, men jobber fortsatt i fotballen.

15. mai 2020 kl 18.45 Arild Skjæveland

Etter spillerkarrieren har Bruno Cheyrou fortsatt å jobbe innen fotballen. De tre siste årene har han vært sportssjef for Paris Saint-Germains kvinnelag.

Det er Lyon med Ada Hegerberg på topp som dominerer Division 1 Féminine i Frankrike, og vunnet 14 sesonger på rad. PSG, der Cheyrou har jobbet, har endt på andreplass.

Fredag kveld kom meldingen om at den tidligere Liverpool-spilleren gir seg i jobben.

Han kommer neppe til å være uten jobb lenge. Ifølge Le Parisien vil han nemlig gå til Lyon, der han skal ta over Florian Maurice sin jobb for herrelaget, som sjef for spillerrekruttering. 

FERDIG: Bruno Cheyrou gir seg som sportsdirektør for Paris Saint-Germains damelag.

FERDIG: Bruno Cheyrou gir seg som sportsdirektør for Paris Saint-Germains damelag.

Floppet i Liverpool

Det var enorme forventninger til Cheyrou da Liverpool la 3,7 millioner pund for midtbanespilleren fra Lille sommeren 2002. Mange vil kanskje huske kampen mot Lazio i pre-season, der han var strålende mot et forsvar bestående av Alessandro Nesta og Jaap Stam. Se høydepunktene nederst i saken.

Ikke bare lignet han litt utseendemessig på Zinedine Zidane, som på det tidspunktet trolig var verdens beste fotballspiller, men manager Gérard Houllier nevnte også Zidane da han snakket om kjøpet sitt.

– Bruno har flotte ferdigheter, et godt overblikk, og er en god pasningsspiller. Jeg tar ikke lett på sammenligninger med Zidane, og tror han kan bli en viktig spiller for Liverpool. Bruno har samme type touch og stil som Zidane har, sa Houllier til Sky Sports.

– Det er flere likheter mellom de to når de har ballen. Forskjellen er at Zidane er 30 år gammel og har mye erfaring, mens Bruno er 24 og skal spille utenlands for første gang, sa han videre.

Cheyrou fant seg aldri helt til rette på Merseyside, og spilte kun 48 kamper for klubben. Han scoret fem mål - deriblant et dramatisk vinnermål på Stamford Bridge.

Han ble lånt ut til Marseille og Bordeaux, før han gikk til Rennes for én million euro sommeren 2006. I 2012 la han opp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]