– Jeg var priviligert som kunne ta på meg Liverpooldrakten

Yossi Benayoun gjester LFCTV og forteller om tiden sin på Anfield.

31. mai 2020 kl 15.27 Øystein Tronstad

40-åringen huskes for sin gode nærteknikk og noen flotte scoringer. Israeleren ble den første som gjorde hat-trick i både Premier League, FA-cupen og Champions League, før Harry Kane og Sergio Agüero klarte det samme senere.

– Å være den eneste Liverpoolspilleren med de tre hat-trickene er unikt. Jeg må si det, at disse målene var spesielle, men det mest spesielle for meg var at jeg var så priviligert som kunne ta på meg Liverpooldrakten i tre år, sier Benayoun til LFCTV i serien «Legends in Lockdown».

Benayoun ble introdusert for Liverpoolfansen 13. juli 2007, sammen med Ryan Babel, og fikk trøye nummer 11 etter ankomsten fra West Ham. Han var en populær spiller og ble blant annet matchvinner borte mot Real Madrid i utslagsrunden i Champions League 2009. Men for Benayoun var det ingenting som slo det å spille på Anfield.


– Hver hjemmekamp, det øyeblikket du går fra tunnelen og ut på banen, er det mest spesielle. Jeg har forsøkt å forklare det for venner, for de spør meg alltid om hvorfor jeg sier at Liverpool var så spesielt sammenlignet med andre klubber. Du må ha vært der, følt atmosfæren med supporterne, det er den eneste måten du kan forstå, forteller Benayoun som var innom Chelsea, Arsenal, West Ham, Queens Park Rangers, Maccabi Haifa, Maccabi Tel Aviv, Beitar Jerusalem og Maccabi Petah Tikva. I dag er han sportsdirektør i Beitar Jerusalem.

– For meg, så var det den beste følelsen i verden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]