The Times:Liverpool må trolig spille alle kampene på nøytrale baner

Myndighetene er redd for at at det skal samle seg folkemengder utenfor Anfield.

28. mai 2020 kl 18.57 Arild Skjæveland

Politiet har langt på vei gitt klarsignal for at Premier League-klubbene kan få bruke sine egne hjemmebaner, og at det spilles på hjemme- og bortebane når sesongen starter opp igjen.

Men det vil ikke gjelde alle kamper - og The Times rapporterer eksklusivt at Liverpool ser ut til å måtte spille samtlige kamper på nøytrale baner når det hele starter opp igjen 17. juni.

Myndighetene er bekymret for enkeltkamper, og at det skal tiltrekke seg supportere som samles utenfor stadionene og ikke holder avstand. Slike kamper vil da inkludere Liverpool sine - i det Jürgen Klopp sine gutter er i ferd med å sikre sitt første ligagull på 30 år.

Gjelder flere kamper

Det er ikke bare de fire hjemmekampene Liverpool har igjen det gjelder. Det er også kampen mot Everton på Goodison Park - og de store London-derbyene som gjenstår denne sesongen.

Saken ble diskutert på onsdagens møter, og skal stemmes over når klubbene igjen møtes til avstemming torsdag 4. juni, skriver The Times.

Ingen fordel i Bundesliga

I de første utkastene til «Project Restart» så det ut til at alle kampene måtte bli spilt på nøytrale stadioner. Da kom det store protester fra bunnlagene - men samtlige klubber sa seg enig i at de ville bruke sine egne stadioner.

I Bundesliga har det så langt ikke vist seg som en stor fordel med kamper på hjemmebane.

Av 27 kamper så langt, har kun fem av kampene endt med hjemmeseier!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]