Anklager om svekket lag«Liverpool vil stille sitt sterkeste lag resten av sesongen»

Chris Bascombe, journalist i The Telegraph, er trygg på at Jürgen Klopp vil velge ut startellevere med høy nok kvalitet.

10. mai 2020 kl 15.40 Kenneth Baraas

Uenighetene skal også ha vokst seg større etter forrige Premier League-møte, ettersom det angivelig skal ha kommet fram «trusler» om å at det vil arrangeres en avstemning for at de tre nederste lagene skal rykke ned - Norwich, Aston Villa og Bournemouth. 

Daily Mail har også meldt at Premier League kan komme til å stille et ultimatum til de tre nederste lagene. Enten spilles det videre, slik at de får en mulighet til å holde seg i ligaen, eller så rykker de direkte ned hvis sesongen avsluttes. Ideen bak dette er å få med flere lag på siden av avstemningen som er positive til en fortsettelse av sesongen. 

Det skal også ha blitt luftet bekymring fra lag på nedre halvdel av tabellen for at Liverpool vil stille et reservepreget lag fullt av unggutter så snart ligagullet er sikret.

Hvis denne bekymringen luftes på mandagens møte vil Liverpool være raskt ute med å forsikre de andre klubbene om at det vil stilles sterkest mulig lag i sesonginnspurten, ifølge den ovennevnte Telegraph-journalisten, som har god kjennskap til Anfield-klubben. Disse anklagene skal være helt uberettiget og fjerne fra virkeligheten.

INGEN HVILE? Sadio Mané og Mohamed Salah blir sannsynligvis å se på banen selv om ligagullet potensielt skulle bli klart tidlig.

INGEN HVILE? Sadio Mané og Mohamed Salah blir sannsynligvis å se på banen selv om ligagullet potensielt skulle bli klart tidlig.

Solid grunnmur

De rødes gjenværende møter med Aston Villa og Brighton skal være årsaken til bekymringen blant de andre nedrykkskandidatene, men det skal ikke være i tankene til Klopp og stille noe annet enn sin sterkeste ellever.

Liverpool trenger fortsatt seks poeng for å bli kronet til Premier League-mestere, og det skal også være ønske om å ta over Manchester Citys rekord på 100 poeng fra 2017/18-sesongen - selv om dette ikke skal være en av de største prioriteringen til Anfield-klubben.

Ungguttene har fått muligheten i både ligacupen og FA-cupen denne sesongen, og det har blitt spekulert i om talentene vil få muligheten hvis ligalederen skulle sikre trofeet før sesongen er over.

Noen spillere som ikke har fått de aller fleste mulighetene til vanlig kan nok bli å se i startoppstillingen ved et slikt tilfelle, men grunnmuren i laget vil altså være mer enn sterk nok til å kunne ta tre poeng i kampene, ifølge Bascombe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]