Liverpools tidligere sportsdirektør hyller klubbens overgangsstrategi

Damien Comolli mener de røde endelig får den suksessen de fortjener.

6. mai 2020 kl 15.01 Kenneth Baraas

I Jürgen Klopps periode i klubben har det blitt gjort flere gode kjøp. Spesielt Virgil van Dijk og Alisson Becker trekkes frem som kjøp som har bidratt sterkt til at Liverpool kanskje er verdens beste lag for øyeblikket. 

Comolli har arbeidet som sportsdirektør for både Tottenham og Liverpool, og blant de mer vellykkede kjøpene i hans tid kan Jordan Henderson og Luis Suarez nevnes. Franskmannen ser likhetstrekk mellom de to klubbene som møttes i forrige finale av Champions League. 

– Både Liverpool og Spurs har vært veldig gode (på overgangsmarkedet), sier Comolli til Sky Sports. 

– Man kommer ikke til en Champions League-finale, for rundt ett år siden, hvis man ikke har en god overgangsstrategi. 

– Se på Liverpool, de gikk igjennom den samme prosessen (som Spurs denne sesongen) da de ansatte Klopp. 

– Jeg har alltid sagt at Spurs ikke signerer stjerner, de lager dem - og er en av de beste klubbene til å gjøre nettopp det. Nå viser Liverpool det samme, og jeg tror suksessen deres taler for seg selv. 

VARIERT: Damien Comolli traff både høyt og lavt på overgangsmarkedet for de rødkledde.

VARIERT: Damien Comolli traff både høyt og lavt på overgangsmarkedet for de rødkledde.

Fortjent suksess

Det var flere som hevet øyebrynene da Liverpool åpnet lommeboken for å betale store overgangssummer for både Van Dijk og Alisson, men Comolli var trygg fra starten av at de røde visste hva de gjorde. 

– Jeg husker det ble sagt fra noen personer i media: «Tror du ikke at de betaler for mye for Van Dijk og Alisson?»

– Svaret mitt var at jeg vet hvordan det fungerer, de har sett mye data og alt er basert på grundig analyse, sier den tidligere fotballtreneren og speideren videre. 

– De ser på budsjettet sitt, og ser at de har for eksempel 100 millioner pund eller 120 millioner pund å bruke, samme hva tallet er… og den spilleren de signerer vil gi dem tre ekstra poeng som de mangler for å vinne Premier League-tittelen eller Champions League. 

– Alle sier nå at hverken Van Dijk eller Alisson var for dyre. Liverpool visste nøyaktig hva spillerne ville tilføre, og til slutt har det gitt klubben den suksessen den fortjener, avslutter 47-åringen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]