Premier League-møtet:Målet er fortsatt å fullføre sesongen

Det ble imidlertid bestemt at akademiligaene ikke skal spilles ferdig.

1. mai 2020 kl 16.38 Einar Kvande

Etter nesten fire timer med møtevirksomhet er dagens Premier League-møte avsluttet. Konklusjonen er at de 20 klubbene fortsatt ønsker å fullføre sesongen, dersom Regjeringen tillater det.

Under dagens møte ble det diskutert å spille de 92 gjenstående kampene på nøytrale baner, og i den forbindelse skal spillerne koronatestes to ganger i uken. Spill på nøytrale baner kan bli nøkkelen for å få ligaen igang igjen, selv om flere klubber er mot dette fordi de mener det underminerer integriteten til ligaen. Myndighetene, inkludert politiet, presser imidlertid på for at kampene skal spilles på nøytrale baner, og det kan være den eneste løsningen for å få alle parter med på å fullføre sesongen.

En ny videokonferanse er planlagt fredag 8. mai. Dette er dagen etter at Regjeringen i Storbritannia skal avgjøre om de skal lette på korona-restriksjonene eller ei, noe som blir helt avgjørende for om fotballen kommer igang igjen på øyriket, melder Jason Burt i Telegraph

Neste Premier League-møte var egentlig planlagt 15. mai, men det ble bestemt at man ikke kunne vente så lenge.

Dersom statsministeren letter på restriksjonene vil det gjøre det enklere for Premier League å overbevise klubbene, spillerne og supporterne om at sesongen skal fortsette. 

På det neste møtet vil i så fall en potensiell restart-dato bli diskutert, men i dag ble 12. juni nevnt som den mest sannsynlige datoen for å gjenoppta ligaen. 

Premier League ønsker sterkt at sesongen skal fullføres, da de har notert seg hva som nå har skjedd i Frankrike. Der ble Ligue 1 besluttet avsluttet før den var ferdigspilt, og Paris Saint-Germain ble tildelt ligatittelen. Dette har ført til en trussel fra Lyon om å ta avgjørelsen til retten.

Premier League ønsker å unngå et lignende scenario, og ønsker derfor å komme til en løsning som passer alle klubbene.

Akademiligaene blir ikke ferdigspilt

Det som ble klart under dagens møte er at de gjenstående akademikampene i England ikke vil bli spilt, men det må ytterligere møtevirksomhet til for å avgjøre hva som skjer videre i forhold til om det skal deles ut titler eller om sesongen bare skal strykes.

Med fem kamper igjen å spille i Premier League 2 lå Liverpool U23 på femteplass, og var fortsatt involvert i Premier League Cup og Premier League International Cup. Disse kampene kommer nå altså aldri til å bli spilt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]