Milner veier Kompany og Van Dijk opp mot hverandre

Den rutinerte midtbanespilleren har spilt med begge, og 34-åringen mener det er én vesentlig forskjell.

1. mai 2020 kl 12.27 Kenneth Baraas

Virgil van Dijk betegnes som verdens beste forsvarsspiller, og nederlenderen fikk også et bevis på det i UEFAs prisutdeling i 2019. 

James Milner har spilt for to av de beste lagene i England, hvis man ser på de siste sesongene, og arbeidsjernet ser på seg selv som heldig som har fått spille med to Premier League-forsvarere fra øverste hylle - Vincent Kompany og Van Dijk. 

– De er massive spillere begge to. Man ser alltid på ryggraden i de suksessfulle lagene, og det starter i sentrallinja… og hvor viktig det å forsvare er, sier Milner i en prat med Gary Neville på Sky Sports.

– Vinnie (Kompany) var en helt utrolig spiller. Hvordan han holdt det gående, selv om han slet med mange skader. Han spilte gjennom mange skader som folk ikke visste om. 

– Han ofret seg hundre prosent, slang seg inn i dueller. En utrolig god leder, en fantastisk kaptein, så mange gode kvaliteter på den biten. En av de beste forsvarerne som har spilt i Premier League. 

ANDRE SIDEN: James Milner og Vincent Kompany etter at Manchester City vant ligaen i 2014.

ANDRE SIDEN: James Milner og Vincent Kompany etter at Manchester City vant ligaen i 2014.

Rolls-Royce

Anfield-klubben har blitt totalforvandlet defensivt etter at Van Dijk ankom. Stopperen spiller tilnærmet alltid til en av de høyeste karakterene på spillerbørsen og det ser til dels enkelt ut for den høyreiste forsvareren. 

– Virg (Van Dijk) er nok en litt annerledes type, mer en Rolls-Royce blant forsvarere, lyder vurdeingen fra Milner. 

– Han trenger ikke å utføre så mange taklinger. Han er alltid på rett plass, og kan distribuere ballen på en god måte. 

– Det er nok en del flere diagonalpasninger i repertoaret til Van Dijk enn hos Kompany, selv om Vinnie også kunne slå noen gode langpasninger. Vinnie hadde også et vanvittig rent treff på ballen, vi husker alle skuddet hans i krysset. 

Milner hinter til Kompanys drømmetreff mot Leicester forrige sesong, som var med å knuse gulldrømmene til Liverpool-supporterne. De lyseblå stanget mot revene i hele 70 minutter, før belgieren tok ansvar og sendte avgårde en missil som må ha gått gjennom nettmaskene på Etihad. Dermed tok Pep Guardiolas mannskap alle poengene, og de vant som kjent ligaen med ett fattig poeng ned til de røde. 

Håper suksessen fortsetter

Denne sesongen ser ting annerledes ut, og forhåpentligvis vil det ende med et etterlengtet ligagull, og Milner tror Liverpool er inne i starten av en suksessperiode. 

– Det er den samme situasjonen som vi var i med Manchester City. Det var så viktig å vinne det første trofeet, det var massivt for oss som spillergruppe. 

– Vi vant Champions League, og har senere vunnet Supercupen og VM for klubblag, og det vil være fint å hente flere titler i tiden fremover. 

– Det å hente hjem det første trofeet gir en ekstra «boost» til hele laget og de riktige verktøyene til å bare fortsette videre, og forhåpentligvis vil det gi flere trofeer. 

– Vi vil ikke bli kjent som det laget som bare vant ett trofé. Vi vil pushe på videre og se hvor mange vi kan vinne. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]