Premier League-back mener Robertson setter lista for venstrebacker

Danny Rose ønsker å komme på nivået til Liverpool-spilleren.

20. mai 2020 kl 22.44 Kenneth Baraas

Andy Robertson har tatt store steg etter han ankom Anfield-klubben i 2017 og utgjør en fryktet backduo sammen med Trent Alexander-Arnold. De rødes backer har vært med å utvikle Liverpools spill til at sjansene som oftest skapes fra kantene, og Robertson har en beundrer i ligaen. 

– Andy Robertson er som en superhelt. Jeg ser ham spille og i hver kamp har han det samme engasjementet, lyder rosen fra Danny Rose, ifølge Goal.

INSPIRASJON: Danny Rose fikk måle seg mot Liverpools backer under Champions League-finalen forrige sesong. Her i duell med Jordan Henderson.

INSPIRASJON: Danny Rose fikk måle seg mot Liverpools backer under Champions League-finalen forrige sesong. Her i duell med Jordan Henderson.

Tatt store steg

Engelskmannen husker et møte for noen år siden, men påpeker at blomstringen til Robertson først har skjedd i Liverpool. 

– Nivået hans er på et så ekstremt høyt nivå hele tiden. Han er bare strålende. Vi spilte mot Hull for fire-fem år siden på White Hart Lane, og Robertson spilte for Hull i forsvarsrekka sammen med Harry Maguire. 

– Jeg la ikke spesielt merke til ham den gangen, hvis jeg skal være helt ærlig, men han har utviklet seg til å bli Liverpools beste venstreback, sier Tottenham-spilleren som for tiden er på utlån hos Newcastle United. 

– Han har kanskje vært den beste venstrebacken i England, og kanskje i Europa, over de to siste årene. 

– For min del er det han jeg ønsker å ta igjen, uten tvil. Han er den beste. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]