Premier League-spillerne frykter at koronasituasjonen vil føre til skader

Det er en bekymring blant spillerne i ligaen for at retningslinjene vil lede til flere skader enn til vanlig, ifølge Daily Mail.

7. mai 2020 kl 13.41 Kenneth Baraas

I forrige uke fikk de 20 klubbene et syv siders dokument som beskrev ulike retningslinjer som skal være med å begrense smittefaren blant spillere, trenere og ansatte. 

Denne dokumentasjonen skal også ha bekymret et fåtall klubbleger, som er redde for at de vil være utsatt for smittefare til tross for tiltakene som skal innføres. 

Et av tiltakene vil være at støtteapparatet ikke kan utføre manuell massasje på spillerne. Dette er en vanlig rutine før og etter både trening og kamper, for å holde spillerne friske og raske i perioder med stor fysisk belastning. I tiltaket står det dog at det kan utføres om det absolutt er essensielt, samt godkjent av medisinsk ansvarlig i klubben.

Behov for behandling

Denne restriksjonen mot behandling har ført til at spillerne frykter at de vil være mer sårbare for å pådra seg skader, ifølge Daily Mail. Spesielt spillere med eksplosiv muskulatur er avhengig av slik behandling, samt spillere som har en skadehistorikk med muskelproblemer. 

Samtidig er det også begrensninger i bruken av isbad og maskinbaserte behandlinger, noe som har blitt mer og mer brukt i de siste årene. 

Denne bekymringen kommer i tillegg til flere av spillernes skeptiske tanker rundt helserisikoen som medføres ved å gjenoppta sesongen, med tanke på koronaviruset. 

I løpet av de neste dagene vil det være flere avgjørende møter som kan være med å forme «Project Restart». Søndag kommer regjeringen med sine oppdateringer rundt nedstengningen av samfunnet, mandag møtes styreformennene i Premier League og senere samme dag skal spillere og managere få si sin mening. 

Det skal også være arrangert et møte med medisinske eksperter, der spillere og managere kan få svar på sine bekymringer rundt helserisikoen. 

Onsdag ble det klart at Bundesliga har fått grønt lys til å starte sesongen igjen. Den tyske fotballen kan rulle så tidlig som 15. mai, og dette er en situasjon som Premier League følger mer argusøyne. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]