Daily Mail:«Rebellklubbene» står på sitt - Premier League klare for å sette hardt mot hardt

Mandag er det nytt Premier League-møte, og der skal flere floker løses opp i.

10. mai 2020 kl 11.10 Kenneth Baraas

Det er sprikende interesser mellom topp og bunn i ligaen før de videre planene for «Project Restart» skal legges. Seks av lagene nederst på tabellen beskyldes for å handle ene og alene ut av sine egne interesser og for å bruke koronasituasjonen som en unnskyldning for å slippe unna nedrykk. 

Disse lagene er spesielt sterkt imot bruken av nøytrale stadioner, da de trekker frem hjemmebanefordelen som en viktig faktor i sesonginnspurten - til tross for at kampene vil spilles uten tilskuere. 

«Sabotørklubbene» eller «rebellklubbene», som de kalles av britiske presse, skal ha samlet nok støtte til å utsette den planlagte avstemningen rundt «Project Restart», ifølge Daily Mail. Det er forventet at det vil stemmes senere i måneden. Der må minimum 14 klubber stemme «ja» for at planene i prosjektet skal videreføres. 

Likevel vokser frustrasjonen seg større og større blant de resterende klubbene, som mener at bunnlagene handler i altfor stor grad ut av sine egeninteresser. 

Ultimatum

Det skal ha gått så langt at Premier League kan komme til å stille et ultimatum til de tre nederste lagene, Norwich, Aston Villa og Bournemouth. Enten spilles det videre, slik at de får en mulighet til å holde seg i ligaen, eller så rykker de direkte ned hvis sesongen avsluttes. Ideen bak dette er å få med flere lag på siden av avstemningen som er positive til en fortsettelse av sesongen. 

The Mirror melder på sin side at bunnlagene vil stille sitt eget ultimatum, der de kan være med å spille resten av sesongen så lenge det gjøres på egne stadioner, men at det er uaktuelt å spille på nøytrale arenaer. 

Premier League skal angivelig også legge frem kontrakter som må signeres, der klubbene går med på å betale tilbake titalls millioner pund til TV-selskapene hvis det blir en tidlig slutt på 2019/20-sesongen. 

De øverste lederne i ligaen ser på nøytrale stadioner som eneste løsning for å kunne fullføre sesongen, da det blant annet vil gjøre utføringen av sikkerhetstiltak mye enklere. 

KLAR TALE: Brighton-leder Paul Barber uttaler seg ofte om klubbens egne interesser.

KLAR TALE: Brighton-leder Paul Barber uttaler seg ofte om klubbens egne interesser.

Ønsker å bli hørt

Paul Barber, administerende direktør i Brighton, har nærmest fungert som en talsmann for klubbene som er imot oppstartsprosjektet:

– Noen klubber er glade for å henge seg på «Project Restart» fordi det kun er en oppside for deres del. For eksempel at Liverpool kan vinne tittelen, andre klubber kan komme til Europa og noen kan kjempe seg til overlevelse i ligaen. 

– Men når minst seks klubber - jeg har mistanke om at det er flere - er bekymret for den klare ulempen og de ødeleggende effektene av å spille de ni siste kampene, da mener jeg at Premier League har en plikt til å ta hensyn til de bekymringene. 

På søndag vil statsminister Boris Johnson komme med regjeringen oppdateringer rundt nedstengningen av samfunnet, og det vil være med å forme mandagens Premier League-møte. Johnson vil tale til britene 20:00 norsk tid, ifølge BBC. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]