Slik er Liverpools ekstreme korona-tiltak

Har satt opp flyttbare garderober og toaletter på Melwood, og spillerne skal følge en merket løype.

11. mai 2020 kl 16.32 Einar Kvande

Liverpools fysioterapeut Jose Luis Parada har lettet på sløret omkring de ekstreme korona-tiltakene som Liverpool FC har satt i verk, slik at spillerne ikke skal bli smittet av koronaviruset under trening Melwood.

Anfield-klubben åpnet deler av sitt treningsanlegg for spillerne som ønsket å gjenoppta treningen i forrige uke. Da er det snakk om trening i isolasjon av den typen det er vanskelig å gjennomføre hjemme.

Blant annet kommer det frem at hovedbygningen på Melwood fortsatt ikke er tatt i bruk. Klubben har isteden satt opp flyttbare toaletter og garderober for spillerne. 

– Til å begynne med kjørte vi harde treningsøkter, da vi trodde vi ville komme tilbake i spill igjen i løpet av 2-3 uker, men etter at samfunnet ble stengt ned har vi lettet litt på intensiteten i treningen, har Jose Luis Parada fortalt til radiostasjonen Cadena Cope ifølge Liverpool Echo.

– Nå er vi over i neste fase, som er frivillige individuelle treningsøkter, der vi lar en spiller trene alene på en bane, noe som er et ganske ekstremt tiltak.  Vi har satt opp midlertidige toaletter og dusjer ute på treningsfeltet, slik at ingen går inn i bygningene.

Fem spillere på området samtidig

– Vi har 4-5 baner, så vi har fem spillere som trener samtidig på hver sin bane i 45 minutter, før en ny spiller ankommer banen.

– Spillerne har fått en tidtabell, og ankommer treningsfeltet til ulike tider. Spillerne har fått en merket løype de skal følge, litt som på flyplasser. Spilleren følger merkingen når han forlater bilen sin, går inn i den midlertidige garderoben, så kommer han ut og trener. Han gjennomfører løpeøvelser, og når han er ferdig følger han en annen merket løype tilbake til bilen sin.

– Dette betyr at spilleren aldri møter på andre spillere på vei inn eller andre spillere som allerede er på treningsfeltet. Det er ikke behov for at spillerne går inn i bygningen.

– Så snart en spiller er tilbake i bilen sin, har han allerede maten sin og klærne sine der, som han tar med hjem. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]