Spillere og managere kan bli intervjuet underveis i kampene

TV-selskapene krever ekstra innhold som kompensasjon for at kamper spilles for tomme tribuner.

2. mai 2020 kl 18.35 Einar Kvande

Telegraph melder at reserver og managere kan komme til å bli intervjuet underveis i kampene dersom Premier League starter opp igjen bak lukkede dører.

Premier League har fortalt sine 20 klubber at de må levere tilleggsinnhold til TV-selskapene, for å unngå at at TV-selskapene krever penger tilbakebetalt fordi sesongen må fullføres uten tilskuere på tribunene.

TV-selskapene mener at kamper uten fans på tribunene vil være mindre attraktive for TV-seerne, og selskapene tror derfor at seertallene blir dårligere som en følge av at kampene spilles bak lukkede dører. Intervjuer med reserver og managere underveis i kampene blir oppfattet som en godt plaster på såret, som gjør at klubbene unngår tilbakebetalinger til TV-selskapene.

Sju helger og to midtukerunder

Telegraph forstår det slik at Premier League vil vurdere å tillate at flere kamper blir TV-overført, noe som kan føre til at noen kamper blir vist på riksdekkende gratiskanaler i Storbritannia.

Ifølge avisen er planen at kampene skal spilles på 8-10 nøytrale baner i løpet av sju helger og to midtukerunder mellom 13. juni og 26. juli. 

TV-selskapene kan kreve så mye som 762 millioner pund tilbakebetalt fra klubbene om sesongen ikke blir fullført som en følge av koronapandemien.

Det skal nå settes opp en rådslagningsgruppe bestående av representanter fra fire klubber, Sky Sports og Premier League.

I utgangspunktet skal bare rundt halvparten av de 92 kampene som gjenstår TV-overføres i Storbritannia, men det er håp om at dette antallet kan økes. Premier League vurder i den forbindelse enda flere avsparktidspunkter, med TV-kamper både klokken 13.00, 15.00, 17.30 og 20.00 norsk tid på søndager.

Ideene til rådslagningsgruppen vil trolig bli presentert for klubbene i et møte som Telegraph hevder vil finne sted 18. mai.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]