TV-planen: Maratonsendinger i helgene - Champions League-format i midtukene

Det kan bli lange dager på sofaen for fotballsupportere.

27. mai 2020 kl 15.40 Kenneth Baraas

Premier League-klubbene er under et stort press fra TV-selskapene som har betalt i dyre dommer for rettighetene til å vise kampene fra det øverste nivået i England. Torsdag skal klubbene møtes for å diskutere flere temaer rundt «Project Restart», og et tema skal være tilbakebetaling av TV-penger. 

Ifølge John Cross i The Mirror vil det legges frem forslag om en sendeplan som vil gi mest mulig fotball til folket. 

Fem kamper på rad

Planen er at det vil sendes fem kamper hver lørdag og det samme på søndag, med avspark spredd utover dagen - 13:00, 15:00, 17:00, 19:00 og 21:00 norsk tid. 

Det planlegges for at majoriteten av de resterende 92 ligakampene vil bli vist på TV, og det kan være en faktor som gjør at kalenderen kan vise august før sesongen er ferdig. 

Samtidig er det et press fra kringkasterne om at det skal spilles midtukekamper med Champions League-format, der kamper spilles klokka 19:00 og 21:00. 

Terminlisten vil bli diskutert i detalj på torsdagens Premier League-møte samt sendeskjema for TV-kamper. Ønsket skal være å finne en løsning raskt for å få i gang sesongen, men også at kampene spres utover slik at spillerne unngår unødvendige skader. 

Klubbene skal være villige til å høre på ønskene til TV-selskapene ettersom det forventes minimum en tilbakebetaling på 340 millioner pund - selv om sesongen skulle fullføres. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]