– Vi var mye bedre enn Liverpool

Tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino forteller hvor langt nede han var etter Champions League-tapet for Liverpool for snart ett år siden.

23. mai 2020 kl 09.52 Einar Kvande

Mauricio Pochettino fikk sparken som Tottenham-manager i november, etter en svak start på Premier League-sesongen. Nedturen startet med det argentineren beskriver som et svært bittert tap for Liverpool i Champions League-finalen i Madrid.

– Jeg var overbevist om at den finalen kom til å gå vår vei. Det var det eneste utfallet vi kunne tenke oss. Men ingen er forberedt på å slippe inn et slikt mål som det der etter 30 sekunder.

Scoringen Pochettino snakker om er selvsagt straffesparket som Mohamed Salah satte i mål etter en hands inne i feltet før 20 sekunder var spilt av kampen.

– Den scoringen forandret hele kampen, og følelsesregisteret til alle sammen, sier Pochettino i et intervju med Daily Mail.

– Finaler handler om å vinne

– Det er vanskelig for et lag å være forberedt på at noe slikt skal skje. Vi var mye bedre enn Liverpool. Vi var uheldige som ikke scoret mål, fortsetter argentineren, tydelig bitter over det som skjedde i Madrid på junis første dag i fjor.

– Vi fortjente kanskje et bedre resultat, men til slutt handler finaler om å vinne, og sikre seg tittelen. Det handler ikke om hva du fortjente eller ikke fortjente.  Den som vant, vant. Når du taper er det mange som mener mye om hva du skulle ha gjort annerledes, men når du vinner er det ingen som analyserer hvorfor du vinner. Da står du igjen som seierherre.

Pochettino husker fortsatt i detalj hvordan han reagerte da finaletapet i Madrid var et faktum, etter at Divock Origi hadde forseglet London-klubbens skjebne med å sette inn Liverpools andre mål helt på tampen av kampen.

– Jeg var utrolig skuffet. Det var vanskelig å slutte å gråte. Det var vanskelig å bli kvitt den ekle følelsen. Du kan bruke Liverpools tap for Real Madrid året før som eksempel. Den kampen var en enorm motivasjon og inspirasjon for dem. Men etter fem år visste jeg at det ville bli vanskelig å slå tilbake for oss, med måten vi hadde jobbet på og hvordan ting hadde skjedd.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]