– Å kreve at kampene skal spilles på nøytrale baner er bare tull

Polititopp med klar tale om det som enkelte har omtalt som høyrisiko-kamper under koronapandemien.

1. jun 2020 kl 23.52 Einar Kvande

Liverpools første kamp etter koronapausen blir lokaloppgjøret mot Everton, og man vet fortsatt ikke om kampen kommer til å bli spilt på Goodison Park eller på en nøytral bane. Mark Roberts, som er den nasjonale lederen for fotballpolitiet og konstabel i South Yorkshire-politiet, ønsker at Liverpools bortekamper mot Everton, Manchester City og Newcastle skal spilles på nøytral bane. Han ønsker også at eventuelle hjemmekamper der ligamesterskapet kan bli sikret skal spilles på nøytral bane.

Liverpool FC er imidlertid mot denne planen, og føler seg trygge på at klubbens fans vil lytte til oppfordringene om å holde seg unna stadionanleggene. Og nå får de også støtte fra politihold. Nærmere bestemt North Wales Police and Crime Commissioner Arfon Jones, som mener det ikke finnens noen bevis som støtter teorien om at det vil samle seg store folkemengder utenfor banene under viktige kamper.

Ingen bevis

– Å presse på for å få kamper spilt på nøytrale baner er tull, og det finnes ikke bevis som støtter et slik krav, uttaler Jones til Telegraph.

– Det kommer til å vise seg at det ikke blir noen fans utenfor banene, mener han.

– Kravet om nøytrale baner er basert på at man tror det vil samle seg fans utenfor banene, men det er ingen grunn til å anta at det vil skje, legger han til.

– De som krever dette nekter å legge frem bevis for at det vil skje, og det gavner ikke Premier League. Klubbene har heller ikke fått sett hva de baserer dette på, noe jeg mener er fullstendig galt.

– Det er hundretusener av sesongkortholdere som utgjør allmuen i denne saken, og det er i allmuens interesse at politiet viser åpenhet om hva som er grunnlaget for de avgjørelsene de tar, avslutter Jones.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]