Danny Murphy: Derfor vinner ikke Trent Alexander-Arnold gullballen

Liverpools høyreback er et fantastisk talent, men han vil aldri vinne gullballen ifølge Danny Murphy.

10. jun 2020 kl 23.23 Øystein Tronstad

– Han er en utrolig, utrolig talent. Men jeg tror at selv som midtbanespiller så er det vanskelig. Kan han score mål, bøye frispark i nota og åpne forsvar med sine pasninger? Jepp! Men vil det være nok til å vinne gullballen? Luka Modric vant den, så det er mulig, aldri si aldri, men jeg tror ikke det, sier Danny Murphy i et intervju med talkSPORT


Bakgrunnen for uttalelsene er den brasilianske legenden Cafu sin ros av Alexander-Arnold. Høyrebacken, med hele 142 landskamper for Brasil, mener at Liverpools stjerneskudd har potensiale til å kunne vinne den gjeve prisen. 

Murphy, som ble matchvinner på Old Trafford flere ganger, tenker at det faktum at Alexander-Arnold er høyreback taler imot han.

– Gullballen, den er primært for målscorere og superstjerner, er den ikke?

STJERNE: Etter debuten i 2016 har Trent Alexander-Arnold blitt en av de ledende spillerne i sin posisjon.

STJERNE: Etter debuten i 2016 har Trent Alexander-Arnold blitt en av de ledende spillerne i sin posisjon.

CIES Football Observatory plasserte nylig Trent Alexander-Arnold på fjerdeplass over de mest verdifulle spillerne i verden, kun bak Kylian Mbappé og landsmennene Raheem Sterling og Jadon Sancho. 

Denne sesongen er det kun Kevin De Bruyne (16) som har flere målgivende i Premier League enn Trents 12. Han har i tillegg scoret to ligamål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]