Jürgen Klopp:– Dette er den vanskeligste sesongen å bli mestre i

Klopp synes snakket om at tittelen er svertet grunnet Korona-avbrekket bare er tull.

20. jun 2020 kl 12.05 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopps Liverpool har vært det desidert beste laget i Premier League denne sesongen, og et av de desidert beste lagene i turneringens historie. 

Allikevel har motstandersupportere og såkalte eksperter ment at sesongen alltid vil ha en «hake» ved seg, eller at tittelen svertes av situasjonen. Klopp uttalte på fredagens pressekonferanse at det har vært vanskelig å høre pratet om å annullere sesongen, og at det ville vært vanskelig å takle. 

I et intervju forteller Klopp at det bør være en hake ved siden av Liverpools tittel, ettersom dette vil være den vanskeligste sesongen å ha vunnet tittelen i. 

«Tainted title»

– Vanligvis følger jeg ikke med på hva alle andre snakker om rundt oss. Nå har jeg kunnet lest mye, og hørte mye og så mye. 

– Jeg måtte google ordet asterisk (ordet som ble brukt for å understreke at Liverpools tittel alltid vil ha en negativ hake ved seg). Jeg visste bare ordet fra tegneserien Asterix tidligere. 

– Dette er det vanskeligste året og den vanskeligste sesongen å bli mestre i. Det er en avbrutt sesong, som aldri har skjedd tidligere.

– Uansett hvem som blir mestre på slutten av sesongen vil de være historiske fordi dette er året vi aldri vil glemme, ettersom det forhåpentligvis er det eneste slike året vi har som mennesker og samfunn. Jeg håper vi finner løsninger for ting som dette i fremtiden.

NÆRE: Snart kan Klopp juble for ligatittel.

NÆRE: Snart kan Klopp juble for ligatittel.

– Det er mer historisk nå enn noen gang. Gi oss en hake ved sesongen vår. Ja, gjør det. Fordi det er den vanskeligste sesongen noensinne, og den eneste forskjellen er at det er en stor differanse mellom oss og de andre lagene. 

– Hvis dere så City spille, så laget de spilte mot og så benken deres. De byttet fem ganger og hadde fortsatt Leroy Sané på benken. Da tenker man: wow, det er imponerende. Det er motstanderen vår, forklarer tyskeren. 

Bekymring

Han understreker ytterligere at han var bekymret da det ble snakk om å annullere sesongen.

– Når de hadde diskusjoner om å avslutte sesongen følte jeg meg ganske anspent. Nå er det over og vi er her. Vi arbeidet så hardt for dette og vi vil ikke avgjøre det på «en eller annen måte.» Vi vil spille fotball. 

– Ingen trenger å fortelle oss at vi nesten er der. Jeg er ikke interessert i nesten, eller i nære. Jeg er interessert i å spille den beste fotballen vi kan spille. 

– Jeg ble bekymret da det ble snakk om å annullere sesongen. Jeg kjente det virkelig fysisk. Det hadde vært veldig, veldig vanskelig. Vi forventer ikke å få det som en gave, vi ønsket ikke poeng-per-kamp, så vi var veldig glade når det ble avgjort at vi kan spille igjen. 

– Hva folk på utsiden tenker om det kunne jeg ikke brydd meg mindre om. Men hvis det skjer, og vi blir mestre kan vi fortelle alle at det var vanskelig og veldig spesielt. 

Bare en dag gjenstår før Klopp og hans mannskap igjen skal vise seg frem på TV-skjermen igjen. Merseyside-derbyet starter 20.00 og sendes på TV 2 og TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]