Robbie Fowler om Timo Werner:– Er Werner god nok veid opp mot Liverpools fronttrio? Det synes ikke jeg

Robbie Fowler kommer ikke til å få søvnløse netter dersom Timo Werner drar til Chelsea.

9. jun 2020 kl 08.14 Jens Hapnes Rege

Det så lenge ut som om det var uunngåelig at Timo Werner skulle ende opp i Liverpools røde drakter under Jürgen Klopps ledelse. 

Etter måneder med offentlig flørting og samtaler med Klopp har Korona-situasjonen sørget for at Liverpool ikke har midlene til å kjøpe tyskeren, som nå ser ut til å snu nesen mot Chelsea i London. 

Supporterne siklet etter Werner i månedsvis, men en som ikke lot seg imponere nevneverdig var tidligere Liverpool-spiss Robbie Fowler.

Ikke en fan

– Jeg har hørt støyen rundt Timo Werner de siste ukene, men jeg er ikke en stor fan. 

– Jeg skjønner at han er en talentfull spiller - han har øyeblikk med briljans i kamper som viser det. Men jeg står ved dette: er Werner god nok i forhold til Liverpools fronttrio? Det synes ikke jeg, skrev han i sin spalte i Mirror.  

– Meningen kan åpenbart slå tilbake på meg neste sesong dersom han drar til Chelsea. 

– Jeg har lagt merke til Liverpool-supporternes raseri da de skjønte at han sannsynligvis ikke skulle til Anfield. Det får det til å virke som om han er Marco Van Basten, en verdensklasse-spiller som hadde gått inn i ethvert lag. 

– Jeg kan ikke forstå det. Jeg har sett han flere ganger, og det er deler ved spillet hans jeg liker og beundrer. 

Ustabil

– Har han en stor nok innflytelse på kamper ofte nok? Det synes ikke jeg. Er han like god som spillerne man signerer ham for å utfordre og erstatte? Ikke i Liverpool, kanskje i Chelsea. 

– Jeg tror Chelsea så at dette var den eneste situasjonen hvor de kunne ha kjøpt Werner. De måtte betale utkjøpsklausulen for å få han, fordi ingen andre klubber ville det. Kort fortalt: de måtte betale et stort ekstrabeløp for å få han til å komme til klubben deres. 

– Vi har sett det før med klubber som sliter litt, de betaler ekstra for å få spillere. City gjorde det en stund, Chelsea også. Til tider har Liverpool også gjort det. Det funker sjelden, avslutter han i spalten.

Forhåpentligvis får Fowler rett i sine pessimistiske analyser av den tyske spissen. 31 mål på 41 kamper denne sesongen gir imidlertid liten grunn til å tro at 24-åringen ikke blir en suksess i London.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]