– Jeg hadde nytt øyeblikket mer om jeg hadde visst at det skulle ta 30 år

Steve McMahon var kaptein da Liverpool entret matta mot Derby etter at ligatittelen var i boks. Lite visste han hvor lang tid det skulle gå før den neste skulle komme.

25. jun 2020 kl 12.42 Øystein Tronstad

Kaptein Alan Hansen var skadet, det samme var visekaptein Ronnie Whelan, så Steve McMahon fikk lede Liverpool ut på gresset i sesongens siste kamper.

Liverpool hadde 28. april 1990 sikret den 18. tittelen med seier over Queens Park Rangers. Roy Wegerle sendte gjestene i føringen men Ian Rush utlignet før pause. Fra straffemerket avgjorde toppscorer John Barnes. 

1. mai var det klart for Derby County for kaptein Steve McMahon og hans menn.

– Hvis noen hadde advart meg den gang, om at Liverpool ikke kom til å vinne en ny tittel på tre tiår, da hadde jeg nytt øyeblikket mer, sier McMahon til The Athletic.

Liverpool slo Derby 1-0 etter mål av Gary Gillespie. Selv trener Kenny Dalglish fikk byttet seg selv innpå. Å vinne var normalen i Liverpool den gang. Det ble ikke arrangert noen feiringer av klubben og spillerne dro hver til sitt på kvelden for å spise med familiene sine.

Men Alan Hansen fikk kommet seg ut på banen, i full kampdrakt, for å være klar for at pokalen skulle deles ut.

– Før John Terry, så var det Big Al, ler McMahon som liker å tulle med akkurat det øyeblikket.

58-åringen ser flere likheter mellom Dalglish og Klopp som trenere.

– Klopp hopper opp og ned på linja og hans karisma smitter over på deg. Du kan se at det påvirker spillerne hans. Kenny var også slik, men på en måte som ingen kunne se. Privat så elsket han å le og du følte at han hadde ryggen din. Måten han håndterte spillerne på og forståelsen hans av spillet sto ikke tilbake for noen. Han forsto hvordan fotballspillere følte.

DALGLISHS FØRSTE SIGNERING: McMahon i kamp med Paul Ince som den gang var Manchester United-spiller.

DALGLISHS FØRSTE SIGNERING: McMahon i kamp med Paul Ince som den gang var Manchester United-spiller.

Men selv om det ble ligagull så hadde den tunge perioden for Liverpool begynt. Michael Thomas slalåmløp gjennom forsvaret og vant ligaen for Arsenal på Anfield i mai 1989. Da var det like over en måned etter at Hillsborough-tragedien hadde rammet Liverpool og England.

– Det var ikke bare timingen for scoringen, det var det å tape på målforskjell som gjorde vondt. Personlig så var det mine laveste stunder i karrieren. Med Hillsborough og begravelsene frisk i minnet, så var det knusende. Det hadde vært en forferdelig tid. Det kunne ødelegge sjelen din.

Arsenal hadde målforskjellen 73-36 mot Liverpool 65-28.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]