Kapteinen er bekymret for at banningen hans skal høres i stuene til folk

Tomme tribuner kan føre til at TV-mikrofonene plukker opp mer av kommunikasjonen mellom spillerne.

14. jun 2020 kl 23.09 Einar Kvande

Jordan Henderson gleder seg til at Premier League starter opp igjen bak lukkede dører i neste uke. Liverpool trenger som kjent bare seks poeng fra sine ni siste kamper for å ta sitt første ligamesterskap på 30 år. De rødes første kamp er lokaloppgjøret mot Everton på Goodison Park søndag 21. juni.

– Vi er fortsatt veldig fokuserte og målbevisste. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår, selv om vi er i en god posisjon. Jeg føler vi fortsatt må prestere på et høyt nivå, og avslutte sesongen godt, sier Henderson til Liverpool FC Magazine.

– Vi må være forberedt. Vi er klare til innsats, og ønsker å komme godt ut av startblokkene. Dersom vi klarer å gjøre jobben vår skikkelig, og vinner ligaen, vil det være fantastisk. Jeg er sikker på at Liverpool-fansen er desperate etter at vi skal begynne å spille igjen, og vi spillerne gleder oss også til å spille igjen, og avslutte jobben etter beste evne.

– Selv om det blir merkelig å ikke ha fans på tribunene, så vil det å vinne Premier League være noe vi alle har drømt om, og noe vi alle ønsker desperat å gjøre. Så det vil ikke forringe opplevelsen at vi spiller for tomme tribuner.

Jevnlige gruppesamtaler

Henderson forteller at spillerne holdt kontakten også mens de ikke fikk trene sammen i begynnelsen av koronapandemien.

– Jeg tror det var veldig viktig at vi alle holdt kontakten. Vi gjorde mye sammen på Zoom, som yogaøkter og styrkeøkter, og det var godt å se alle de andre igjen. Vi fikk spøkt litt, og spurt hvordan det gikk med alle sammen.

– Vi hadde store gruppesamtaler jevnlig, så vi kommuniserte og forsikret oss om at alle håndterte situasjonen etter beste evne, noe som var viktig.

– Dersom noen hadde problemer var det mange som kunne hjelpe dem, og det er noe av det fine med dette laget og denne troppen. Vi er sterkt knyttet til hverandre.

Forventer høy temperatur

Nå står altså det 236. Merseyside-derbyet for tur. Det eneste som bekymrer Liverpool-kapteinen foran lokaloppgjøret er at banningen hans skal høres på TV!

– Da vi var små og spilte for skolelagene våre var det heller ingen tilskuere på tribunene, så du må bare nyte fotballen, at du er tilbake på jobb og får gjøre det du elsker å gjøre, sier Henderson.

– Vi må bare gjøre det beste ut av situasjonen. 

– Temperaturen kan fortsatt bli høy. Dersom du har den riktige innstillingen vil temperaturen bli så høy som du ønsker den skal bli. Jeg forventer at det blir høy intensitet og at vi spiller god fotball. 

– For oss spillerne blir det selvsagt annerledes å spille en viktig kamp på et tomt stadion, hvor du kan høre alt som blir sagt. Vi må bare venne oss til det, og forsøke å banne så lite som mulig!

– Jeg er bekymret for at banningen min skal høres når jeg spiller. Jeg ønsker ikke å måtte be om unnskyldning til alle sammen etter hver eneste kamp, så jeg må være forsiktig. Spesielt i kampens hete.

– Jeg er sikker på at manageren også vil være forsiktig med språkbruken sin. Og nå kan vi heller ikke skylde på publikum når vi ikke hører hva han sier under kampens gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]