Klopp vil gå for poengrekord

Liverpool har mye å spille for i de siste ni kampene.

7. jun 2020 kl 15.51 Arild Skjæveland

Det er to uker til Liverpool er i gang igjen med 2019/20-sesongen. De helrøde har ni kamper igjen av sesongen, og har en luke på 25 poeng ned til Manchester City med én kamp mer spilt.

Seks poeng vil være nok til å sikre ligatittelen, og det kan skje allerede mot Everton 21. juni, dersom Arsenal skulle slå Manchester City på bortebane om ti dager.

Selv om ligamesterskapet skulle bli sikret allerede i løpet av de første kampene, har Jürgen Klopp sitt lag mye å spille for. Med 82 poeng så langt, er det «bare» 18 poeng opp til Manchester Citys poengrekord i Premier League med 100. Fortsetter de helrøde som de gjorde frem til mars, vil det absolutt være realistisk at den kan slås.

– Denne sesongen kan bli historisk, det må jeg si klart. Ikke bare historisk for klubben, men generelt. Vi har en sjanse til å ta et utrolig antall poeng, så vi forbereder oss og ser hva som kan skje, sier manageren i et intervju med tyske Sky

Stolt av spillerne

Den siste uken har vært preget av protester rundt om i verden. Det protesteres mot rasisme, rasistisk motivert vold og krav om rettferdighet for George Floyd etter hendelsen i Minneapolis 25. mai.

Liverpool-spillerne gikk ned på kne og tok et bilde i midtsirkelen på Anfield. Klopp likte det han så fra spillerne.

– Jeg har lenge vært veldig stolt over guttene, men dette var et nytt ekstraordinært øyeblikk, sier Klopp.

– Da jeg så dem der, og bildet ble tatt, ble jeg veldig stolt. Det var en viktig melding, det er det ikke tvil om, sier han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]