Mike Dean dømmer Merseyside-derbyet

Den Liverpool-fødte dommeren dømmer Merseyside-derbyet.

16. jun 2020 kl 13.25 Jens Hapnes Rege

Dommerne for den 30. kampdagen har nå blitt offentliggjort på Premier Leagues nettside

Til manges overraskelse har Liverpool-fødte Mike Dean blitt tildelt Merseyside-derbyet. Med seg som assistenter får han Simon Bennett og Darren Cann, mens Anthony Taylor er fjerdedommer. Chris Kavanagh sitter i VAR-rommet. 

Dean har gjort seg kjent med sin uortodokse dommerstil, og har blitt en polariserende figur med sine fakter på banen.

Han var opprinnelig satt opp til å dømme FA-Cupens finale i 2006, men ble fjernet som dommer grunnet hans bosted bare en drøy time fra Anfield i Wirral. Han er en stor supporter av Tranmere Rovers, Merseysides «tredje lag.»

52-åringen har dømt Merseyside-derbyet to ganger tidligere, da Liverpool slo Everton 1-0 i 2016 etter et sent mål av Sadio Mané og da Liverpool slo Everton 5-2 før jul. Han har totalt gitt ut 114 gule og 4 røde kort på 25 kamper denne sesongen, via Liverpool Echo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]