Samlede feiringer blir ulovlig

Flere nye tiltak innføres når sesongen starter opp.

12. jun 2020 kl 12.02 Jens Hapnes Rege

Premier League skal for første gang spilles i løpet av sommeren grunnet den enestående situasjonen vi er i, og det gjør at ligaen ser seg nødt til å innføre nye tiltak. 

Nå innføres det obligatoriske ett-minutts drikkepauser i hver omgang fra sesongen startes igjen, for å sørge for at spillerne får rehydrert fra personlige vannflasker, rapporterer Daily Mail

Drikkepausens tidspunkt vil bestemmes av dommeren, men ventes å avlegges omtrent midtveis i omgangene. Pausene vil også være obligatoriske i kveldskamper av hygieniske årsaker. 

Nøkkelordene: God hygiene og sosial distansering

Å opprettholde gode hygieniske retningslinjer og å følge sosial distansering er nøkkelordene i de medisinske og operasjonelle protokollene som ble signert av samtlige klubber torsdag.

Samtidig vil de vante rutinene som gjennomgås før kamp endres grunnet situasjonen.

Spillerne vil tre ut av spillertunnelene i små grupper, og oppstillingene før kamp blir fjernet. Fjerdedommere og medisinsk personell må benytte seg av ansiktsmasker.

Samlede feiringer blir ulovlig

Spillere og trenere vil bli rådet fra å samle seg rundt og/eller gripe tak i dommeren eller hans assistenter i løpet av kampen, og tekniske områder vil bli passet på aktivt av fjerdedommere. 

FRARÅDES: Henderson bør unngå å forstyrre dommeren fremover.

FRARÅDES: Henderson bør unngå å forstyrre dommeren fremover.

Spytting og enhver form for kontakt mellom spillere etter mål blir ulovlig, selv om spillets lover ikke har blitt regulert for å gi sanksjoner for eventuelle brudd. 

Klubbene vil også måtte endre sine vante ordninger med transport til og fra kamper. Overnattinger på hoteller frarådes, og chartrede fly foretrekkes over bussturer. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]