Trente med Gerrard og fikk skryt av Lovren, Toure og Rodgers - hvorfor endte ikke Ødegaard opp i favorittlaget?

Jan Åge Fjørtoft forklarer hvorfor Martin Ødegaard ikke ville dra til Melwood da hele Europa jaktet hans signering.

8. jun 2020 kl 20.25 Jens Hapnes Rege

Da Martin Ødegaard slo gjennom bare 15 år gammel for Strømsgodset var han på hele verdens lepper. Han trente for flere storklubber i fotball-Europa, og var flere dager på Melwood og trente blant annet med Steven Gerrard og nåværende Liverpool-spiller Dejan Lovren.

Lovren  var full av lovord da han ble spurt om nordmannen av TV2s reportere

– Han er briljant. Han har fantastisk teknikk, en god venstrefot og han kan bli en stjerne i fremtiden. 

– Vi ønsker at han skal bli her, sa kroaten til TV2 fra bilen. 

Imponerte Rodgers

Unggutten skal ha imponert på treningsøkten, blant annet med en tunnel på Joe Allen, og også daværende trener Brendan Rodgers likte det han så. I januar 2015 skuffet han imidlertid håpefulle norske Liverpool-supportere da han signerte for Real Madrid. 

I et intervju med Blood Red Podcast snakker Jan Åge Fjørtoft, som ga råd til Ødegaard da det kokte som mest, om hvorfor Martin (15) valgte bort Liverpool. 

– Jeg hadde Martin og faren i stuen min. Liverpool var favorittlaget i familien. 

– I min verden var det ganske enkelt - han hadde ikke gått inn på noe førstelag på det tidspunktet, men han måtte gå der han kunne spille mest fotball.

– Real Madrid hadde et andrelag, som ble trent av en fyr kalt Zinedine Zidane. Liverpool, Arsenal eller Bayern hadde ikke et andrelag som spilte i sterke nok ligaer, sa Viasports reporter i intervjuet. 

Ønsker seg til England?

Martin Ødegaard har imponert i La Liga denne sesongen, og står med syv mål og åtte målgivende for Real Sociedad, som har spilt seg inn i kampen om en plass i Champions League. 

IMPONERER: Ødegaard har tatt store steg de siste sesongene.

IMPONERER: Ødegaard har tatt store steg de siste sesongene.

Fjørtoft tror 21-åringen kan tenke seg å spille i Premier League i løpet av karrieren. 

– Jeg tror at alle nordmenn ønsker å spille i England, med vår forbindelse til landet, så jeg kan tenke meg at han ønsker å spille der i fremtiden. Vi får se, Martin er 21, fortsatt en ung mann, har over 20 landskamper for Norge. Han kan ende opp hvor han vil. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]