– Det forhindrer dem fra å bruke større summer

Tidligere Liverpool-toppscorer Michael Owen tror at Divock Origis nye kontrakt fører til at de røde ikke bruker større summer offensivt i sommer.

7. jul 2020 kl 13.29 Øystein Tronstad

– Vil Origi og Takumi Minamino være der neste sesong? Ja, det vil de, men det betyr ikke at vi ikke kan spørre hvorvidt de burde det, sier tidligere Liverpool-spiss Michael Owen til Premier League Productions.

Etter karrieren har 40-årige Owen, som ble toppscorer i Premier League to ganger, blitt en kjent stemme som kommentator og ekspert.

10. juli i fjor signerte Origi en ny langtidsavtale med Liverpool og partene har vært lojale mot hverandre.

– Han har fått til det han har gjort og plutselig så gikk han fra å være ferdig til å få ny kontrakt. Det har forhindret dem fra å kunne gå ut i markedet nå og bruke større summer på en backup, sier Owen om Origis prestasjoner i Europa og det kommende sommervinduet.

Etter helt ok låneopphold i franske Lille og tyske Wolfsburg kom 25-åringen tilbake til Merseyside og ble en kulthelt.

Han scoret to mot Barcelona i Champions League-semifinalen, punkterte Champions League-finalen mot Tottenham og har en utrolig statistikk mot byrival Everton.

GAMLE RØDE: Michael Owen ble toppscorer i Premier League to sesonger på rad, her i legendekamp med Jamie Carragher i 2019.

GAMLE RØDE: Michael Owen ble toppscorer i Premier League to sesonger på rad, her i legendekamp med Jamie Carragher i 2019.

Denne sesongen har det blitt tre mål og en målgivende i ligaen for Origi.

Mot Aston Villa på søndag ga Jürgen Klopp belgieren en sjelden start, men han grep den ikke. Det bekymrer tidligere Premier League-storscorer Ian Wright.

– Han virker for meg som en som er fornøyd med å komme fra benken og få et mål, som han gjorde mot Barcelona og i Champions League-finalen. Han vil være i Liverpool-fansens hjerter men han hjelper ikke laget nok, og fra det jeg har sett så gjør heller ikke Minamino det, sier Wright som etter karrieren har gjort seg kjent i BBC.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]