Det sjette beste laget i Premier League-æraen etter Brighton-seier

Klopps mesterlag er allerede inne blant tidenes beste lag, og har fortsatt fire kamper igjen å øke beholdningen på.

9. jul 2020 kl 10.18 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopp og hans mannskap var ikke på sitt intense beste mot Brighton onsdag kveld, men gode perioder i starten og slutten av kampen førte til en trygg seier. 

Liverpool har fortsatt fire kamper igjen å spille mot Burnley, Arsenal, Chelsea og Newcastle, men har allerede sikret seg en plass i historiebøkene. 

Premier League-æraens sjette beste

Klopps mesterlag har allerede bedret «The Invincibles» poengfangst fra 2003/04-sesongen. Det uslåelige Arsenal-laget plukket «bare» 90 poeng den sesongen. 

Samtidig har laget passert Manchester Uniteds vinnersesonger i 1993/94 (42 kamper i sesongen), 1999/00 og 2008/09, i tillegg til Chelseas mesterlag i 2005/06.  

Ni poeng på de siste fire kampene trengs for å slå Manchester Citys umulige rekord, selv om Liverpool allerede har skrevet seg inn i historien som et av de beste lagene i Premier League-æraen. 

Liverpool har bare brukt 34 kamper på å nå 30 seire i ligaen - kjappest noensinne.

Tangerer borterekord

Liverpool hadde ikke vunnet eller scoret på bortebane siden 15. februar, et noe misvisende tall grunnet korona-avbrekket, men i onsdagens kamp fant de tilbake til borteformen som har hjulpet laget til toppen av engelsk fotball. 

Etter seieren mot Brighton har laget plukket opp 13 seire på bortebane, og har tangert sine egne rekorder fra 2008/09 og 2018/19. 

Klopps mesterlokotov tøffer videre uten stopp, og lørdag ettermiddag kan de ta enda et steg inn i historiebøkene med seier mot Burnley. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]