– Jeg er så takknemlig for å ha fått sjansen

For en sommer han har hatt! Curtis Jones er ligamester og årets spiller i U23-ligaen.

31. jul 2020 kl 15.18 Arild Skjæveland

Torsdag kveld kom meldingen om at Curtis Jones er kåret til årets spiller i Premier League 2. U23-kapteinen har denne sesongen scoret 17 mål for U23 og U19 i UEFA Youth League, og har også fått gjennombruddet på seniornivå.

19-åringen vil for alltid bli husket for den fantastiske scoringen da et reservepreget Liverpool-lag slo ut et toppet Everton av FA-cupen på Anfield. I sommer fikk han også sitt første Premier League-mål da han kom inn som innbytter og scoret mot Aston Villa.

– Hele sesongen har jeg visst at vi har hatt en stor sjanse til å vinne Premier League. Jeg ba og håpet om at jeg skulle få litt spilletid, sier Jones i et intervju med Liverpoolfc.com

– Medaljen var noe jeg hadde mer i bakhodet der og da, og jeg tenkte mer på å bare spille, få erfaring og vise hva jeg kan. Så sikret vi ligaen, og da tror jeg at jeg trengte tre eller fire kamper for å få medalje. Jeg vet hvordan manageren og støtteapparatet er, og dersom de kan gi deg spilletid og en medalje så gjør de det, sier han.

– Samtidig synes jeg at jeg har fortjent muligheten til å gå på banen og spille. Det er greit å si «han er en guttunge og er én kamp unna å få medalje», men ingen ser hvor hardt jeg har jobbet på treningsfeltet.

Strålende sesong

Jones har nå 13 kamper for førstelaget. Han fyller ikke 20 år før i slutten av januar, og har allerede scoret tre mål på seniornivå.

– Når jeg har spilt for førstelaget har jeg har jeg scoret og spilt bra, og når jeg har spilt med U23-laget har innstillingen min vært god, sier Jones.

– Jeg har vært heldig og blitt kåret til årets spiller i Premier League 2, så det viser at alt det harde arbeidet, besluttsomheten og innstillingen gir avkastning til slutt.

– Jeg er så takknemlig for manageren og støtteapparatet for å ha fått denne sjansen, og ser frem til mange flere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]