Kapteinen benket mot Villa - sammen med et par andre stjerner

Jürgen Klopp med tre endringer på laget.

5. jul 2020 kl 17.07 Einar Kvande

Jürgen Klopp har gjort tre endringer på laget til kampen mot Aston Villa, sammenlignet med startoppstillingen i 4-0 tapet for Manchester City.

Den største overraskelsen er kanskje at kaptein Jordan Henderson er blitt benket, sammen med Roberto Firmino og Georginio Wijnaldum.

Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og Divock Origi erstatter trioen.

Tett kampprogram

Jürgen Klopp forklarer de tre endringene med det tette kampprogrammet. Det er bare tre dager siden forrige kamp, mot City på Etihad, og de røde skal i aksjon igjen mot Brighton på bortebane allerede onsdag kveld. Deretter venter en hjemmekamp mot Burnley lørdag i neste uke.

– Det er ikke så kult å spille torsdag-søndag, men hadde det vært et engangstilfelle hadde det ikke vært noe problem. Men nå skal vi spille torsdag-søndag-onsdag-lørdag, og da blir det et problem. Det forteller sportsvitenskapen deg.

– Guttene ønsker å gi alt ute på banen, ikke minst i denne ligaen, og da må kroppene deres ha tid til å komme til hektene igjen. Det handler ikke om at de ikke er klare til innsats i hodet, men vi må være forsiktige med helsen deres. Vi kan ikke være det hele tiden, men vi må forsøke.

– Vi kunne ha spilt med eksakt det samme laget, men da måtte vi ha gjort åtte eller ni endringer til Brighton-kampen, og det ville ha ført til at vi hadde mistet rytmen. Så nå må vi studere spesifikke posisjoner vi kan bytte i.

– Hendo og Gini er spillere som løper veldig mye ute på banen. De gjør mye fysisk hardt arbeid, tar intense løp og slike ting. Begge er i god form, men det er Naby og Ox også, så derfor byttet vi.

– Det samme gjelder Bobby også, og Divock har jobbet konstant på trening for å få sjansen, så jeg måtte belønne ham også. Det har vi nå gjort, og vi har fortsatt muligheter til å gjøre andre endringer. 

Milner har en liten muskelskade

James Milner er ikke i kamptroppen på grunn av en stram muskel, mens Xherdan Shaqiri er tilbake etter skade og sitter på innbytterbenken. Dejan Lovren er fortsatt ute med skade, og det er selvsagt også Joël Matip, som er ferdig for sesongen etter fotskaden han fikk mot Everton.

– Millie føler seg ok, men han kjenner på noe lite, og vi ønsker ikke å ta noen risiko, for det ville ikke ha vært fornuftig i det hele tatt. Når Millie føler på noe lite, da tar vi ingen sjanser, for vanligvis ignorerer han alle negative signaler fra kroppen sin!

– Da ble det rom for Shaq i troppen, så han er med. Det er kanskje litt for tidlig for Shaq, for han har ikke vært tilbake i trening så lenge etter en ganske lang periode ute, men det er hyggelig for ham å være med i troppen igjen. Det å være med i troppen er for ham neste steg på veien mot det helt normale igjen.

– Dejan sliter fortsatt med et lite problem som har tatt litt lenger tid enn vi trodde, men det er fortsatt ikke noe alvorlig. Han har ikke gitt oss grønt lys ennå, så vi må vente litt lenger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]