Spillerne har nå dratt på ferie - men det er begrenset hvor de får reise

Liverpool har satt begrensninger for hvor spillerne kan dra.

28. jul 2020 kl 22.31 Arild Skjæveland

Etter kampen mot Newcastle på søndag kunne Liverpool-spillerne ta sommerferie - og det samme skal Jürgen Klopp. Han var på Melwood på mandag og mottok troféet som bevis på at han er årets manager i engelsk fotball, men har bekreftet at han kommer til å ha noen uker med helt fri.

Det skal være snakk om to uker ferie, før en ser an situasjonen og starter opp igjen med pre-season. Premier League-starten er satt til 12. september.

På sosiale medier kan vi se at en rekke Liverpool-spillere har reist på ferie. Gini Wijnaldum er i Nederland, Xherdan Shaqiri er i Sveits, og Adrián er hjemme i Spania. Harvey Elliott er igjen i Liverpool og kjører go-cart.

Alisson Becker har bekreftet at han ikke kommer til å dra hjem til Brasil på grunn av Korona-viruset, ifølge The Guardian

Har satt begrensninger

Spillerne har lov å dra utenlands, men ikke hvor som helst.

– Vi har hatt denne samtalen. Det er en samtale uten noen løsning. Guttene kan så klart dra på ferie, og vi vet hvor alle skal dra. Det er helt greit. Disse landene er helt greie, men situasjonen kan hele tiden forandre seg, så guttene må ta ansvar, sier Klopp til The Guardian.

– De må sørge for at de vet når de må forlate et visst land. De må følge med på nyhetene, og de må reagere. Det er ikke vår jobb å si: «kanskje Spania stenger grensene igjen» eller noe slikt. Guttene har ansvar for det, og de vet det også.

– Vi vil gjøre så mye vi kan for å hjelpe, men de må være klar over situasjonen. Ingen av oss kan dra på ferie og gjøre de tingene vi kunne gjøre tidligere. Alle må være disiplinerte, men jeg må si at spillerne har vært eksepsjonelle. Ikke bare våre spillere, men alle spillerne i Premier League. Ikke et eneste tilfelle av smitte etter at sesongen startet igjen - det viser at de er gode gutter alle sammen. Jeg håper at det fortsetter slik, og at vi vil komme tilbake og trene igjen, sier manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]