Toppklubbene vil fortsette med fem innbyttere: Brighton og Liverpool byttet mest men nå kan det være slutt

Denne uken skal Premier League-klubbene møtes for å avgjøre hvor mange innbyttere som skal tillates kommende sesong.

3. aug 2020 kl 20.54 Øystein Tronstad

På torsdagens møte så må minst 14 av klubbene stemme for om den midlertidige regelendringen med fem innbyttere skal videreføres.

Det har allerede vært sterk motstand mot regelen fra flere klubber som mener at det favoriserer de store klubbene med større bredde i stallen.

Aston Villa, Burnley, West Ham og Sheffield United skal være blant de sterkeste motstanderne skriver The Times

Tapende FA-cupfinalist Chelsea skal være blant dem som jobber hardt for å få forslaget gjennom. Frank Lampards klubb bruker finalen som eksempel da laget mistet både Christian Pulisic og kaptein César Azipilicueta med hamstring-skader.

KLAR MOTSTANDER: Aston Villa-trener Dean Smith har tidligere uttalt at regelendringen er noe som kun favoriserer de store klubbene.

KLAR MOTSTANDER: Aston Villa-trener Dean Smith har tidligere uttalt at regelendringen er noe som kun favoriserer de store klubbene.

UEFA har allerede besluttet at de vil gå tilbake til tre innbyttere i Champions og Europa League kommende sesong. Det samme har EFL i Championship og League One og Two.

Graham Potter og Jürgen Klopp var i særklasse med tanke på hvor ofte lagene benyttet seg av alle byttemulighetene.

Brighton brukte samtlige bytter ved hele 89 prosent av tilfellene. Liverpool var ikke langt bak med 78 prosent. Så er det et sprang ned til Bournemouth og Norwich med 67 og Manchester United med 56 prosent.

Ingen andre lag brukte alle sine bytter i mer enn halvparten av gangene. Fire klubber benyttet seg aldri av alle fem innbyttene, Burnley, Crystal Palace, Sheffield United og Tottenham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]