Community Shield:– Jeg blir overrasket om dette blir vår beste kamp, men vi er klare til å kjempe

Jürgen Klopp har svart på spørsmål fra mediene foran Community Shield-oppgjøret mot Arsenal.

28. aug 2020 kl 13.09 Einar Kvande

Du se pressekonferansen i vinduet over, eller lese det viktigste Jürgen Klopp hadde å fortelle foran Community Shield-kampen mot Arsenal nedenfor. 

Om å signere Messi

– Om vi er interesserte? Ingen sjanse! Hvem ønsker ikke å ha Messi på laget, men summene det snakkes om er ikke for oss! Man han er en god spiller.

– Det vil selvsagt hjelpe Manchester City om han havner der, og det vil gjøre det mer vanskelig å slå dem. Jeg vet ikke om Premier League trenger noe løft, men han vil utvilsomt gi ligaen et løft. Det ville ha vært interessant å sett, så slik sett ville jeg ha likt å se det. Men jeg er ikke sikker på at jeg vil få det. Han har aldri spilt i en annen liga. Fotballen er annerledes her.

Om Community Shield-kampen mot Arsenal

– Vi vil forsøke å vinne den. Det er en skikkelig kamp mot Arsenal. Vi vil gjøre alt vi kan. Vi har ikke vært i denne situasjonen tidligere. Vi har for mange skader vi ikke kunne forberede oss på. Da er det fornuftig at vi har en stor tropp. Vi har en stor tropp med mange unge spillere. Antallet spillere er greit. Vi kan ta med oss en stor tropp til London. Jeg er fornøyd med kvaliteten på troppen.

– Det blir en intens kamp, men ingen klager. Vi er heldige som får spille denne kampen. Vi er glade for å spille disse kampene, og deretter kan vi starte på sesongen.

– I kamper som dette må vi bare levere varene. Det handler om å kjempe, og å gå i kjelleren. Vi skal gi dette et realt forsøk. Hva andre mener om denne kampen er ikke viktig. Folk sa til meg i fjor at klubb-VM ikke var viktig, og at vi ikke skulle brydd oss med å reise dit. Da vi vant VM kan jeg fortelle dere at det føltes eksepsjonelt bra. Hva det betyr for andre, bryr jeg meg ikke om. Dette er en finale, og den spilles på Wembley.

– Om jeg ville ha spilt en skikkelig kamp etter to uker med forberedelser? Nei. Men vi har visst om dette en stund, og vi må akseptere det. Vi har trent i to uker, og har jobbet hardt. Vi forbereder oss på hele sesongen. En sesong som blir intens. Antall kamper og tiden vi har til rådighet er ikke perfekt, men vi vil gjøre et forsøk.

– Vi spiller ikke vennskapskamper. Vi har harde kamper. Dette er en offisiell kamp, og det er sjelden du har nok tid til å forberede deg til en kamp. Tiden frem til ligastart blir forstyrret av landskamper. Jeg blir overrasket om dette blir vår beste kamp, men vi er klare til å kjempe.

Om overganger

– Vi har kjøpt spillere allerede! Kostas. Og de unge spillerne blir bedre, og ser bra ut. Jeg vet ikke hva som vil skje. Det er lenge til 6. oktober. Vi vil håndtere situasjonen, slik vi alltid har gjort. Vi får se hva vi kan gjøre, og hvor mye penger vi ønsker å bruke. Vi ser alltid etter løsninger, og da ser vi internt også. 

– Dette er usikre tider for oss alle. Vi må vise ansvar for folkene i klubben, så det må vi ta hensyn til. Vi lever ikke i noe drømmeland hvor vi kan hente inn hvem som helst. Vi håndterer situasjonen, og det skal vi forsøke å fortsette med litt lenger. Alt er fortsatt usikkert.

Om skadesituasjonen

– Ingen av spillerne som har vært ute med småskader vil spille. Hendo har fin fremgang, Ox har fremgang. Shaq har fremgang. Trent er ikke langt unna å være tilbake, så vi får ta en avgjørelse i morgen. Harry ser bra ut. Virg er i fin forfatning.

Om Rhian Brewster

– Han er en del av troppen. Vi får se. Vi ønsker å bruke ham, og vi ønsker å hjelpe ham, så vi har en avgjørelse å ta. Men vi tar ikke den nå. Han er fortsatt en ung gutt, spesielt i denne posisjonen. Vi får finne ut hvordan vi kan gi ham erfaring. For øyeblikket er han her.

Om Georginio Wijnaldums kontraktsituasjon

– Kontraktsituasjonen hans er åpen. Vi snakker ikke om det. Dette er mellom oss og spilleren. Alt er bra for øyeblikket. Gini har sett bra ut under preseason, og har spilt flere gode sesonger for oss. Det er det eneste jeg kan si.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]