Alisson Beckers tidligere trener:– Han var desillusjonert, og foreldrene vurderte å trekke ham bort fra fotballen

Det var ikke alltid åpenbart at Alisson Becker skulle bli blant verdens beste målvakter.

2. aug 2020 kl 22.28 Jens Hapnes Rege

Alisson Becker var den siste biten i Klopps puslespill, og med brasilianeren i buret har Liverpool vunnet det meste. 

Alt Liverpools sisteskanse gjør ser enkelt ut - slik har det ikke alltid vært. 

Iskald 

– Selv fra en ung alder var teknikken hans over gjennomsnittet. Det som virkelig fanget oppmerksomheten var hvor kjapt han lærte: han tilpasset seg alt han ble lært. Han var en god gutt, med en fantastisk familiestruktur rundt seg, innleder Daniel Pavan, som var Alissons keepertrener tidlig i karrieren, i et intervju med The Athletic.

– Han var alltid en rolig, kaldblodig keeper. Selv i vanskelige øyeblikk hadde han en sinnsro som gjorde at han løste situasjoner på den kjappeste og enkleste måten. Han hadde en sterk personlighet, selv som en gutt. 

– Han kombinerte tekniske kvaliteter med kjølighet under press. Evnen med ballen i beina er det som har forbedret seg mest under tiden i Europa. 

PRISDRYSS: Alisson Becker mottok prisen som verdens beste målvakt i 2019.

PRISDRYSS: Alisson Becker mottok prisen som verdens beste målvakt i 2019.

Underutviklet

Pavan forteller om en tøff periode i Alissons periode, hvor han og foreldrene stilte spørsmål ved fotballkarrièren. 

– Jeg husker at han nesten sluttet å spille da han var 13. Han hadde alle evnene og grunnlaget han trengte, men biologien fulgte ikke etter: han var underutviklet fysisk. 

– Det betydde at andre målvakter - som var dårligere teknisk, men større - ble valgt fremfor ham. Størrelse gjør en forskjell i den alderen. Han var desillusjonert, og foreldrene vurderte å trekke ham bort fra fotballen. 

– Jeg snakket med dem og klarte å overtale dem om at han burde fortsette å trene og at han kunne ha en lys fremtid som keeper, forteller den tidligere keeper-treneren.

Avslutningsvis skryter Pavan av brasilianerens personlighet.

– Alisson vil alltid være et eksempel for unggutter i klubben, som en målvakt, men også som person. Han fortjener alt, og han kan fortsatt vinne mye mer. Han vet at alt han oppnår gir oss mye glede, avslutter Alissons tidligere trener. 

Alisson Becker nyter nå en velfortjent ferie etter å ha hatt en stor hjelpende hånd, bokstavelig talt, i at Liverpool fikk tak i den etterlengtede Premier League-tittelen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]